Loeb slo Petter med 1,5 sek.

Men fra i morgen skal Petter angripe direkte.

(Dagbladet.no): Sebastien Loeb slo Petter Solberg med 1,5 sekunder i samløp på superspesialen inne på Olympiastadion i Athen. Det er mest prestisje og show på den 2,4 kilometer lange asfaltetappen. Det er på grusveiene i morgen alvoret starter.

Det greske rallyet kan få en avgjørende rolle i årets rally-VM. Petter skal stoppe Loebs seiersrekke på fire strake rallyseire og knipe inn det 13 poeng store forspranget til franskmannen.

Petter Solberg vant shakedown i dag morges, foran finnene Marcus Grönholm og Harri Rovanperä. Loeb ble nummer fire.

- Jeg vil ta opp kampen mot Sebastien her, sier Petter Solberg til WRC.com.

Etter å ha vært sint på dekkvalget i Rally Tyrkia, er Solberg optimistisk med tanke på dekkene denne helga. Han har fått nye XR-dekk fra leverandøren Pirelli, som skal tåle de varme forholdene.

Rett i angrep

- Vi må angripe ham fra den første etappen. Subaru-laget har gjort det sterkt her i Hellas tidligere, og XR-dekkene har alltid fungert bra her, sier han.

Skal Petter gi Loeb reell kamp om VM-tittelen, må alt klaffe.

HER BLIR DET LIV: Førerne møter hverandre to og to i den 2,4 kilometer lange superspesialen inne på olympiastadion i Athen. Petter Solberg og Sebastien Loeb møtes som sjette par. Foto: EPA/Scanpix
HER BLIR DET LIV: Førerne møter hverandre to og to i den 2,4 kilometer lange superspesialen inne på olympiastadion i Athen. Petter Solberg og Sebastien Loeb møtes som sjette par. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

- Jeg har masse sjøltillit, men det har Sebastien også.

Solberg har fordelen av å starte bak rivalen på den første normale fartsprøven i morgen. Loeb kjører foran og feier veien for løs grus, og regner med å tape på det.

- Å kjøre først på veien er alltid vanskelig, men Petter er min sterkeste utfordrer, og han er bare én bil bak, så forhåpentligvis vil ikke forskjellen være for stor, sier Loeb om den første hele dagen.

Henning kjører for framtida

Også for storebror Henning Solberg kan Rally Akropolis bli viktig. Han kjører fortsatt for en fast plass på et av fabrikklagene. 

- Er jeg raskeste Ford-fører og tar en plassering blant de seks beste i Hellas kan det være nøkkelen til å nå målet, sier Henning Solberg på sin egen hjemmeside.

DUELLEN: Petter Solberg håper å knipe inn på VM-forspranget til Sebastien Loeb i Hellas i helga.