Loeb smadrer Solberg og de andre i Tyskland

Citroën-føreren leder etter fredagens fartsprøver.

VINNER OG VINNER: Sebastien Loeb og Daniel Elena kjører for en ny seier i Rally Tyskland, nærmeste konkurrent er en annen Citroën. AFP/THOMAS FREY
VINNER OG VINNER: Sebastien Loeb og Daniel Elena kjører for en ny seier i Rally Tyskland, nærmeste konkurrent er en annen Citroën. AFP/THOMAS FREY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Citroëns fabrikkstjerner Sebastien Loeb og Sebastien Ogier holder stø kurs mot dobbeltseier i Rally Tyskland etter fredagens fartsprøver.

Loeb fører an foran Ogier og økte noe til landsmannen på dagens to siste fartsprøver. Mannen som har vunnet VM sammenlagt de siste sju årene hadde bare 0,9 sekunder å gå på til Ogier før femte fartsprøve. På SS5 økte Loeb med 4,7 sekunder til lagkameraten, og på SS6, fredagens siste fartsprøve, økte sammenlagtlederen med nye 1,8 sekunder.

For Petter Solberg og de øvrige nordmennene går det noe tregere. Lillebroren fra Spydeberg ligger nok en gang best an på 6.-plass, men har tapt to minutter totalt. På fredagens to siste fartsprøver tapte Petter Solberg henholdsvis 16,3 og 13,9 sekunder.

— Prøver alt — Jeg prøver alt jeg kan og kan ikke gi opp. Jeg er veldig glad for å kjøre på asfalt, og jeg er nødt til å se det fra den positive siden, var Solbergs oppsummering av dagen overfor WRC.com.

Den eldre Solberg-broren, Henning Solberg, ligger på 7.-plass sammenlagt. Han er hele 3.22 bak Loeb. Mads Østberg er plassert helt nede som nummer 16 etter at han fikk store problemer på tredje fartsprøve. Østberg har tapt over ti minutter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer