VINNER OG VINNER: Sebastien Loeb og Daniel Elena kjører for en ny seier i Rally Tyskland, nærmeste konkurrent er en annen Citroën. AFP/THOMAS FREY
VINNER OG VINNER: Sebastien Loeb og Daniel Elena kjører for en ny seier i Rally Tyskland, nærmeste konkurrent er en annen Citroën. AFP/THOMAS FREYVis mer

Loeb smadrer Solberg og de andre i Tyskland

Citroën-føreren leder etter fredagens fartsprøver.

Citroëns fabrikkstjerner Sebastien Loeb og Sebastien Ogier holder stø kurs mot dobbeltseier i Rally Tyskland etter fredagens fartsprøver.

Loeb fører an foran Ogier og økte noe til landsmannen på dagens to siste fartsprøver. Mannen som har vunnet VM sammenlagt de siste sju årene hadde bare 0,9 sekunder å gå på til Ogier før femte fartsprøve. På SS5 økte Loeb med 4,7 sekunder til lagkameraten, og på SS6, fredagens siste fartsprøve, økte sammenlagtlederen med nye 1,8 sekunder.

For Petter Solberg og de øvrige nordmennene går det noe tregere. Lillebroren fra Spydeberg ligger nok en gang best an på 6.-plass, men har tapt to minutter totalt. På fredagens to siste fartsprøver tapte Petter Solberg henholdsvis 16,3 og 13,9 sekunder.

— Prøver alt
— Jeg prøver alt jeg kan og kan ikke gi opp. Jeg er veldig glad for å kjøre på asfalt, og jeg er nødt til å se det fra den positive siden, var Solbergs oppsummering av dagen overfor WRC.com.

Den eldre Solberg-broren, Henning Solberg, ligger på 7.-plass sammenlagt. Han er hele 3.22 bak Loeb. Mads Østberg er plassert helt nede som nummer 16 etter at han fikk store problemer på tredje fartsprøve. Østberg har tapt over ti minutter.

— Det har helt klart vært en vanskelig dag for meg. Jeg ødela rallyet på grunn av en personlig feil. Jeg prøver å plukke opp detaljene som gjør meg raskere på asfalt, sa Østberg.

Utklasset resten
Loeb og Ogier smadret konkurrentene på annen fartsprøve. På 22,5 kilometer med asfaltunderlag fulgte den franske stjerneduoen hverandre tidsmessig som skygger — mens nærmeste utfordrer endte halvminuttet bak.

Ford-fører Mikko Hirvonen er nærmest etter seks fartsprøver, men sammenlagt er finnen frakjørt med 1.18 minutter.

Bortsett fra årets første VM-runde i Sverige har Loeb og Ogier delt broderlig på seirene så langt i sesongen. Loeb, som vant i Finland sist, har vunnet fire løp, Ogier tre.

Rally Tyskland har vært arrangert siden 2002, med unntak av et opphold i 2009. Aldri før har noen annen fører enn sjudobbelt verdensmester Loeb vunnet VM-runden på tysk asfalt. Den første triumfen i august 2002 var også Loebs første i tidenes seiersrekke som hittil er kommet opp i 66.

TAPER TID: Petter Solberg har ikke fått toppfart på sin privat-Citroen og er på sjetteplass. Foto: EPA/ALEXANDROS PAPADAKIS
TAPER TID: Petter Solberg har ikke fått toppfart på sin privat-Citroen og er på sjetteplass. Foto: EPA/ALEXANDROS PAPADAKIS Vis mer

Tolv av de siste 20 løpene i VM har Loeb vunnet.

Seks år siden forrige triumf
Petter Solbergs beste plassering denne sesongen er en tredjeplass fra Sardinia i mai. Ut over det har spydebergmannen med eget privatteam og Citroën DS3 som redskap tre fjerde-, to femte- og en sjetteplass.

Det er straks seks år siden forrige gang yngstebror Solberg vant en VM-runde.

Rally Tyskland fortsetter med ytterligere åtte fartsprøver nye lørdag og avsluttes etter totalt 19 prøver søndag ettermiddag.

(NTB)