Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Loeb tatt for råkjøring

Helsvart Sverige-helg.

(Dagbladet.no): Først klarte verdensmester Sebastien Loeb å velte bilen fredag ettermiddag, slik at resten av Rally Sverige ble ødelagt.

Det gikk ikke så mye bedre da franskmannen skulle sette seg bak rattet dagen etter.

På veien til omstarten av Sverige-rallyet lørdag fikk 33-åringen en ny nedtur. Loeb ble stoppet i politiets radarkontroll, skriver den svenske avisa Expressen.

Etter møtet med politiet fortsatte nedturen, han måtte bryte også på rallyets andre dag.

- Jeg kan bekrefte at vi stoppet en veldig kjent utenlandsk rallyfører. Han kjørte 20 km for fort, ble tatt for råkjøring og fikk bøter for forseelsen, sier Göran Nordqvist i Värmland-politiet til avisa.

Fartsgrensa på strekningen var 50 km/t da Loeb suste forbi i sin Citroen. Loeb fikk en bot på et par tusen kroner og kan kanskje trøste seg med at han ikke var den eneste fikk det til å pipe i politiets radar.

- 250 sjåfører ble tatt i løpet av helga. Vi merker at mange «Svensons» blir rallyførere underveis i rallyhelgen, sier politisjefen.

Rallyarrangørene glad for at Loeb ble fersket, det hjelper ikke at han har vært verdens beste i fire år og har bevist at han takler høye hastigheter.

ALT BLE BARE VERRE: Her må Sebastiens Loeb taues inn på fredagens SS4. Dagen etter kjørte franskmannen ut igjen, etter å ha blitt stoppet i fartskontroll på vei til rallyet. Foto: Scanpix
ALT BLE BARE VERRE: Her må Sebastiens Loeb taues inn på fredagens SS4. Dagen etter kjørte franskmannen ut igjen, etter å ha blitt stoppet i fartskontroll på vei til rallyet. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er det som skal skje når man kjører for fort. Man skal holde fartsgrensene, selv om man er verdensmester, sier Rally Sveriges Bengt Klarin.

Petter Solberg ble beste nordmann i Rally Sverige med en fjerdeplass. Finske Jari-Matti Latvala vant VM-runden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media