Loeb tilbake der han slapp

Petter Solberg på femte i Rally Monte Carlo.

(Dagbladet.no): For fire måneder siden brakk Sebastien Loeb armen på terrengsykkel. Han mistet dermed de fire siste VM-rundene, men var likevel så suveren at han ble verdensmester for tredje året på rad.

I dagens åpning av Rally Monte Carlo var han tilbake - med noe nedsatt styrke i armen og i helt ny Citroën-modell. Xsaraen er byttet ut med C4, uten at det så ut til å plage franskmannen.

Loeb var raskest på begge de to første fartsprøvene i kveld. Han var førstemann på veien, og noterte en sluttid som ingen av konkurrentene kunne matche.

- I øyeblikket går det veldig bra, sa Loeb til WRC Rally Radio.

Franskmannen forteller at han kjørte på hardere dekk enn alle andre, og at han trives med å kjøre i mørket.

Petter på femte

Petter Solberg kan ikke lenger skylde på Pirelli-dekkene. Denne sesongen kjører han på BF Goodrich, som alle andre.

Og på den første fartsprøven fungerte det bra. Han kom på en fjerdeplass, 24 sekunder bak Loeb. På den andre tapte han nye 33,6 sekunder.

FORSIKTIG: Henning Solberg har kjørt meget forsiktig på de to første fartsprøvene i Rally Monte Carlo. Han kjører sitt første reine asfaltrally. Foto: Reuters/Scanpix
FORSIKTIG: Henning Solberg har kjørt meget forsiktig på de to første fartsprøvene i Rally Monte Carlo. Han kjører sitt første reine asfaltrally. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

- Det fungerte veldig bra på den første fartsprøven. Den andre var veldig glatt og gjørmete, sier Petter etter SS2.

Han skylder ikke på dekkene, men sier som så ofte før at han savner mer veigrep. Men først og fremst handler det om en brukbar plassering i det første rallyet for sesongen.

- Jeg håper på en topp fem-plassering, det er målet, sier Petter Solberg.

Henning tar det rolig

Henning Solberg kjører sitt første reine asfaltrally, og brukte kveldens to første etapper til å gjøre seg kjent med underlaget.

Det tar seg ikke spesielt pent ut på resultatlista, der han nærmer seg tre minutter fram til Loeb allerede.

- Jeg tar det veldig, veldig rolig. Men jeg kommer tilbake i morgen. Jeg har ingen problemer i det hele tatt, sier Henning Solberg til Rally Radio.

SS1

Loeb tilbake der han slapp

Loeb først, deretter fulgte Citroën-kollega Daniel Sordo, 8,5 sekunder bak. Marcus Grönholm på tredjeplass 14,8 sekunder bak.

Petter Solberg i sin nye Subaru Impreza kom på fjerdeplass, 24 sekunder etter Loeb.Henning Solberg i sin nye Ford Focus mistet hele ett minutt og 35 sekunder til Loeb.

SS2

Loeb raskest igjen, denne gangen ble Grönholm nummer to, 14,3 sekunder etter.

Petter Solberg hadde større problemer, og tapte 33,6 sekunder til Loeb.

Henning Solberg tapte nye 1.13,9.

TILBAKE PÅ TOPP: Sebastien Loeb fortsetter der han slapp før skaden i fjor høst: Raskest av alle.