STOPPET: Mikko Hirvonens Ford gikk i stå under Wales Rally.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby Melville
STOPPET: Mikko Hirvonens Ford gikk i stå under Wales Rally.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby MelvilleVis mer

Loeb tok sin åttende strake VM-tittel

Etter at Mikko Hirvonens Ford streiket.

Etter Mikko Hirvonens uhell i rally Storbritannia, kunne Sebastien Loeb omsider juble for nok en VM-tittel i rally fredag.

Med sin åttende VM-triumf har Loeb passert store motorsporthelter som formel 1-fører Michael Schumacher og motorsykkelfører Valentino Rossi, som begge har sju VM-titler.

— Det er spesielt å vinne mesterskapet her i regnet, midt under en pågående konkurranse. Åtte titler, det er en fin prestasjon, sa Loeb.

Hirvonens drøm om å stanse Loebs seiersrekke ble knust da finnens Ford stoppet på en av fredagens fartsprøver. Hirvonen lå åtte poeng bak Loeb i VM-sammendraget og var den eneste med realistisk sjanse til å gå forbi Citroën-føreren.

Trakk seg
Men fredag kveld bekreftet Ford-laget at Hirvonens bil var for skadd til at finnen kunne kjøre videre lørdag. Dermed vant Loeb VM for åttende gang. Han tatt tittelen hvert år siden Petter Solberg vant i 2003.

- Jeg må takke laget for en virkelig god innsats og all hjelp. Dessverre må vi se framover og pønske ut hva vi kan gjøre, sa en nedslått Hirvonen fredag.

Etter 11. fartsprøve av Rally Storbritannia er Loeb i ledelsen foran Hirvonens landsmann Jari-Matti Latvala. Siden rallyet fortsatt pågår, ble det lite tid til feiring fredag kveld.

- Vanligvis ville det nok blitt fest i kveld, men det blir bare koffeinfri kaffe. Jeg må sove i natt, sa den nybakte verdensmesteren.

Norsk gjørmeduell
Sett med norske øyne foregår det en langt mer spennende kamp om plassen bak.

Mads Østberg innehar tredjeplassen etter 11 av 23 fartsprøver. Han leder «den norske kampen» med knapp margin, med 7,8 sekund ned til tidligere verdensmester Petter Solberg.

— Det er gøy å slåss med Petter, og forhåpentlig kan jeg slå gamlingen. Det er ikke lett, men nå går ting bra og bilen fungerer fint, sa Østberg til WRC.com.

Østberg jakter sin andre pallplassering i VM-sammenheng. Solberg tapte tid på SS7, da han fikk trøbbel med fjæringen på høyre framhjul. Deretter punkterte han på samme etappe og fullførte runden 40,7 sekunder etter ledende Loeb.

Petter Solbergs storebror Henning følger på 5.-plass, men er over halvannet minutt bak sine to landsmenn etter SS11.

(NTB)