Loeb utfordrer Solberg i rallycross

- Han skal få stå i ramma, sier Petter.

PÅ PALLEN: En tjuvstart kostet Petter Solberg seieren i hans andre EM-runde i rallycross. Nordmannen endte på tredjeplass i Portugal for drøye to uker siden. Foto: Jørgen Steinli / NTB Scanpix
PÅ PALLEN: En tjuvstart kostet Petter Solberg seieren i hans andre EM-runde i rallycross. Nordmannen endte på tredjeplass i Portugal for drøye to uker siden. Foto: Jørgen Steinli / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Petter Solberg møter sin gamle rally-rival igjen på ettersommeren.  Da stiller nemlig Sebastien Loeb til start i EM-runden i rallycross i Loheac i Frankrike.

- Det bli jævlig spennende. Men han skal få stå i ramma. Han er jo veldig dyktig, men det blir spennende å se. Det går bedre og bedre for hver runde nå, sier Solberg til Dagbladet.

Solberg ble verdensmester i rally i 2003, men klarte aldri å kopiere bedriften. Hovedgrunnen til det var suverene Loeb, som vant de neste ni årene før han trappet ned etter fjorårets sesong.

- Er det litt ekstra stas om du klarer å slå Loeb?

- Nei, men jeg gleder meg til å kjøre sammen med ham. Det er jo hele sporten i seg sjøl som er kult, sier Solberg.

Vant X Games Loeb er ikke helt fersk i rallycross-sammenheng. Han stilte opp i X Games i Los Angeles i fjor, og tok like godt gull på første forsøk. Han forventer imidlertid tøff konkurranse fra Solberg og de andre spesialistene i Loheac.

- Bortsett fra X Games, har jeg ingen erfaring med rallycross, så jeg vil antakelig måtte kjempe hardt mot raske spesialister i et mesterskap på veldig høyt nivå, sier Loeb til rallycrossrx.com.

Loeb forteller at han takket ja da han ble invitert av arrangørene i Loheac.

MØTES IGJEN: I månedskiftet august/september møter Solberg sin gamle rally-rival Sebastien Loeb i EM-runden i Loheac i Frankrike. Foto: Francisco Leong, AFP / NTB Scanpix
MØTES IGJEN: I månedskiftet august/september møter Solberg sin gamle rally-rival Sebastien Loeb i EM-runden i Loheac i Frankrike. Foto: Francisco Leong, AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg koste meg X Games i fjor, og jeg venter noe av det samme. Loheac er rallycrossens tempel. Dette er en velkjent stevne som alltid har mange tilskuere. Rent sportslig er det også et veldig tøft løp, sier franskmannen.

- Sport for framtida Petter Solberg satser for fullt på rallycross denne sesongen, og skal kjøre alle de ni EM-rundene. Etter biltrøbbel og tiendeplass i første EM-runde i England, ble det tredjeplass i Portugal for drøye to uker siden.

Og han storkoser seg med de intense heatene på små, lukkede baner.

- Jeg tror dette blir en sport for framtida. Det er jo en arenasport, og du ser det på langrenn også, når de går sprint i byer med masse folk, så er det moro for publikum.

Tredje EM-runde kjøres i Ungarn 25. og 26. mai. Solberg skal i gang med testing fra og med i morgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer