Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Loeb vant sjeldent jevn VM-runde

Kjørte seg opp.

ETT POENG BAK SAMMENLAGT: Sebatien Loeb er nå bare ett poeng bak Mikko Hirvonen i VM-sammendraget, etter at han vant Rally Australia. Foto: EPA
ETT POENG BAK SAMMENLAGT: Sebatien Loeb er nå bare ett poeng bak Mikko Hirvonen i VM-sammendraget, etter at han vant Rally Australia. Foto: EPA Vis mer

Franske Sebastien Loeb vant Rally Australia foran den finske VM-lederen Mikko Hirvonen. Henning Solberg endte på 7. plass.

Det franske føreresset i Citroën var 12,5 sekunder foran den finske Ford-føreren. Spanske Dani Sordo som ledet knapt foran søndagens ti avsluttende prøver endre på 3. plass.

Henning Solberg i Ford Focus var eneste nordmann i aksjon i WRC-klassen. Han kjørte seg opp en plassering på den avsluttende prøven og endte på 7. plass.

Henning Solberg hadde en del problemer underveis og endte 7.30 minutter bak vinneren i mål. Lørdag vannplanet han i stor hastighet og rullet av veien. Det endte med en vond tommel og sprukket frontrute.

Allerede på den første prøven søndag slo franskmannen til og opparbeidet etter hvert mer og mer overtaket på sine konkurrenter. Det ble uansett et av de jevneste VM-løpene som har vært på lenge hvor de tre beste havnet innenfor 20 sekunder etter 35 fartsprøver.

Med to VM-runder igjen av årets sesong leder Hirvonen bare med ett fattig poeng på Loeb. Franskmannen har derimot vunnet seks VM-runder, mens Hirvonen står med tre, slik at franskmannen vil vinne VM hvis de to ender likt.

Neste VM-runde går i Spania 4.-10. oktober, mens Rally Storbritannia fra 23.-25. oktober er den siste for i år.

Henning Solberg er nummer 5 i VM-sammendraget, mens Petter Solberg som skal avslutte året i en Citroën C4 er på plassen bak.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media