Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Loeb vil tape i snøen

Petter Solberg var raskest i dag, og sier at Sebastien Loeb kommer til å tape mye i morgen hvis det er like mye snø i veien.

KARLSTAD (Dagbladet.no): Petter Solberg kjørte raskest under shakedown i Rally Sweden i dag, men bare et halvt sekund raskere enn VM-leder Sebastien Loeb.

- Det spiller egentlig ingen rolle, men det var moro å kjøre i dag. Forholdene var veldig krevende med mye snø, sier Solberg.

Det har vært varmt og bart på veiene i Sverige de siste dagene, men natt til i dag falt det mye snø. Loeb kjører først i morgen, og risikerer å måtte fungere som brøytebil for de andre førerne

- Hvis det er like mye snø i morgen kommer han til å tape mye, sier Petter.

- En god følelse

Også Henning Solberg er fornøyd med gjennomkjøringen i dag.

- Jeg fikk umiddelbart en god følelse i den nye bilen. Selv om det var vanskelige kjøreforhold fungerte bilen bra, sier storebror Solberg.

Petter sikter seg inn mot pallen og gjerne toppen av den, og Henning ønsker også å forbedre sjetteplassen fra i fjor.

For Henning Solberg er målet helt klar å bli bedre enn i fjor. Da ble han nummer seks.

Hennings eksamen

Mens de andre førerne kjørte i Monte Carlo i forrige VM-runge, trente og kjørte Henning konkurranser i Norge. Under norske forhold, som ikke er veldig ulike de han nå møter i Sverige. Henning er nå inne i Ford-varmen, men ledelsen forventer nok at han presterer helgas vinterrally. Selv er han ikke så opptatt av underlaget.

- Det spiller ikke noen rolle hva slags forhold jeg kjører under lenger.

At helgas VM-runde er viktig for ham, er han imidlertid veldig klar over. Ford-teamet satser på Spydeberg-sjåføren i år, og Henning skal etter planen kjøre syv VM-runder. I morgen setter han seg også for første gang i løpssammenheng inn i sin nye Ford Focus WRC.

Da Dagbladet.no møtte ham før avreise til Sverige la han ikke skjul på at dette er runden alt ligger til rette for ham.

- Jeg har ikke tid til å ikke kline til.

  • De siste dagene har det vært skrevet og sagt mye om forholdet mellom brødrene Solberg. Begge stilte på den samme pressekonferansen i dag, men siden det var to og to førere i panelet satt de ikke sammen.

    De snakket heller ikke sammen etter pressekonferansen, og ville heller ikke snakke med pressen om temaet.

    Rally Sverige starter med syv fartsprøver i morgen, og avsluttes på søndag.
TROR IKKE PÅ LOEB:</B> Petter Solberg håper det laver ned under Rally Sverige.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media