SLITER SEG IKKE UT. Dahir De Liam imponerte i norgesdebuten. Onsdag er det mer alvor som banker i V65-spillet på Bjerke. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
SLITER SEG IKKE UT. Dahir De Liam imponerte i norgesdebuten. Onsdag er det mer alvor som banker i V65-spillet på Bjerke. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Loffer av gårde

Ser ut som en evighetsmaskin.

||| • Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster på hest!

-Han loffer av gårde, sier trener Anders Tovengen om Dagbladets V65-banker.

Og det er nettopp det denne hesten gjør.

Dahir De Liam så ut som en evighetsmaskin i norgesdebuten.

Hingsten vant med full tank på Momarken 20. april. Da var det mellomdistanse og 2140 meter. Nå er distansen 600 meter lenger. Det har aldri Dahir De Liam vært ute på før.

-Derfor velger jeg å avvente og se dette løpet også. Sist var det bilstart. Nå er det volte og fjerde spor. Helt andre forutsetninger, mener Anders Tovengen og strekker seg bare til en av flere som kan vinne. Men så er ikke Tovengen den som slenger rundt seg med store ord på forhånd.
-Det sto å lese i fagpressen, at jeg strakk meg til å si at dette var en sikker vinner foran løpet på Momarken. Men det har jeg aldri sagt om noen hest, sier Tovengen.

Eieren Helge Ekhaugen er ikke fullt så forsiktig.

-Jeg tror han står den lange distansen. Og jeg håper og tror på en god vinnersjanse, sier Ekhaugen til Dagbladet.

Fant hesten på nett

Ekhaugen fant Dahir De Liam tilfeldigvis på nettet. Han mente hesten virket spennende og så løpene hesten hadde gjort i Sverige.

-Det var spennende saker, og jeg ble svært ivrig for å skaffe meg den hesten. Og det gikk heldigvis bra. Oppdretteren skulle kvitte seg med noen hester, og dermed ble det handel, forteller Ekhaugen.

Fornuftig kusk

Han er ikke så engstelig for startmetoden på onsdag. Nå sitter den beste kusken i vogna. Når det har gått bra i Sverige med en lite erfaren kusk, så går det vel bra i dag også. Gunnar Austevoll er en rolig og flink fyr som sjelden gjør noe overilet, mener Ekhaugen.

Fornuftig hest

Trener Anders Tovengen forteller mer enn gjerne om hestens natur og oppførsel.

-Han er fornuftig og grei å ha med å gjøre. Han blir dullet, kost med og ridd av min datter. Det liker han godt og slapper av i hverdagen. Han er også avbalansert i banen, men når det tuter for løp, skjønner han at det er alvor, forteller Tovengen.