Vil gi Bjørgen, Bjørndalen og Aamodt statslønn

Løfshus: - En skandale at Bjørgen og Bjørndalen ikke får statslønn

Vidar Løfshus slår alarm om finansieringen i norsk toppidrett. Han frykter at ressurspersoner som Marit Bjørgen, Kjetil André Aamodt og Ole Einar Bjørndalen vil gå tapt om staten ikke griper inn.

ADVARER: Vidar Løfshus kaller det Guds lykke at Norges Skiforbund får Marit Bjørgen i tale og advarer mot konsekvensene om ikke norsk idrett ikke får en bedre finansering. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
ADVARER: Vidar Løfshus kaller det Guds lykke at Norges Skiforbund får Marit Bjørgen i tale og advarer mot konsekvensene om ikke norsk idrett ikke får en bedre finansering. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

VESTBY (Dagbladet): Tiden som landslagssjef i Norges Skiforbund er snart over for Vidar Løfshus.

Trønderen har ledet norsk langrenn i den mest suksessrike perioden noensinne, kronet med tidenes fangst under vinter-OL i Pyeongchang og en enda bedre leveranse under vinterens VM i Seefeld, med ti av tolv mulige langrennsgull.

Selv om Norge satte verdensrekord under OL i Pyeongchang med 14 gull, 14 sølv og 11 bronse - noe som ble overgått i vinter med 20 VM-gull, 13 sølv og sju bronsemedaljer i de samme øvelsene - mener Løfshus at det er et stort forbedringspotensial i finansieringen av norsk idrett.

- Toppidretten i Norge er så underfinansiert. I mitt hode er det vanvittig små ressurser i norsk toppidrett, sier Vidar Løfshus til Dagbladet.

- De to største utfordringene til langrenn er klima og finansieringen av toppidretten. Det er ikke en krone som kommer fra kulturdepartementet til langrenns toppidrettssatsing.

- Så klager de sin nød i landene nedover i Europa om at de ikke er finansiert og at vi har så store budsjetter. Men i nesten alle andre land enn i Skandinavia, har de enten militæret, staten, toll og/eller politiet som finansierer, sier trønderen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer