Løfshus avslører: - Flere norske langrennsløpere har blitt overrasket over bruken av forstøver

Landslagssjef Vidar Løfshus slår tilbake mot kritikken og lurer på hva TV 2 mener med friske utøvere.

FÅR IKKE ASTMAMEDISIN: Friske, norske utøvere har aldri fått astmamedisin. Det sier landslagssjef for langrennsløperne, Vidar Løfshus. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): I går skrev TV 2 at friske løpere ble tilbudt astmamedisin før de skulle konkurrere for Norge sist vinter.

«Vi ble mildt sagt overrasket. Hvorfor skulle vi – som er friske – bruke dette forstøverapparatet», sa ikke navngitte løpere til TV-kanalen.

- Jeg er usikker på hva TV 2 sikter til når de snakker om friske utøvere, for det er gradsforskjeller. Jeg håper denne utøveren tar en telefon til meg og forklarer situasjonen. Da regner jeg med at vi blir ganske fort enig om hva som har skjedd i det enkelte tilfellet, sa Løfshus på dagens pressekonferanse.

- Hva er en frisk utøver? Er man frisk hvis man ikke er definert som astmatiker, men bare har litt slim i luftveiene? Hver gang vi foreskriver medisiner til utøvere, er det gjort på bakgrunn av en utredning fra en av våre leger.

Antidoping Norge sendte tidligere i dag ut en pressemelding om at de tar avstand fra Løfshus' uttalelser om at metodene deres ble godt mottatt i Antidoping Norge. Til Løfshus sier Dagbladet følgende om kritikken:

- Det var en pressemelding som var litt misvisende. Jeg tok kontakt med dem og har ytret min mening. Vi har en veldig bra dialog med Antidoping Norge. I framtiden får vi ha en bedre match når vi sender ut pressemeldinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer