ASSISTENTEN RYKKER OPP: Vidar Løfshus (t. h) har vært assisterende herretrener for Petter Northug og langrennsgutta. Nå får han hele ansvaret for laget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
ASSISTENTEN RYKKER OPP: Vidar Løfshus (t. h) har vært assisterende herretrener for Petter Northug og langrennsgutta. Nå får han hele ansvaret for laget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

Løfshus er Northugs nye sjef

Djupvik skal bare trene OL-kongen.

|||

Vidar Løfshus kommer til å gå inn i en rolle som overordnet sjef for langrennsgutta kommende sesong, mens Morten Aa Djupvik blir ren trener.

Adresseavisen skriver at sportssjef Åge Skinstad er i ferd med å fullføre kabalen for landslagsledelsen i langrenn neste år, og allerede skal det være klart at Aa Djupvik får færre oppgaver.

- Trenerne skal ha tid til å være trenere. Det er også en klar tilbakemelding fra løperne. Dette gjelder ikke bare Morten Aa Djupvik, men også sprinttrener Ulf Morten Aune, sier Åge Skinstad til Adresseavisen.

Alt tyder på at Løfshus vil overta en del av det ansvaret Djupvik har hatt til nå, og Skinstad bekrefter da også at Løfshus vil få en mye tydeligere rolle neste sesong.

Skinstad sier også at han ønsker et tettere samarbeid mellom sprint- og distanselandslagene, og her ønsker han også å dra det nyopprettede U23-laget sterkere inn i bildet.

- Fram til nå har vi fremstått som to lag, ett for sprint og ett for distanse. Det vil gagne alle sammen å utnytte ressursene våre enda bedre. Fortsatt er vi ikke helt i mål med dette arbeidet, men min oppgave blir kanskje å sørge for at vi fremstår mer som ett lag, sier Vidar Løfshus.

(NTB)