Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vidar Løfshus om Blinkfestivalen

Løfshus om Blinkfestivalen: - Det vil være spesielt

Bortgangen til Vibeke Skofterud preger oppkjøringen til langrennseliten.

PREGET: Vidar Løfshus. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PREGET: Vidar Løfshus. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre dager etter at Vibeke Skofterud ble funnet død, skal tidligere lagvenninner, rivaler og kolleger konkurrere under Blinkfestivalen.

Skofterud ble funnet omkommet søndag etter en vannscooterulykke. Hun ble 38 år gammel.

Den tidligere langrennsløperen var en del av landslaget i en årrekke fram til 2014. Året etter la hun opp som aktiv utøver.

Blinkfestivalen er neste stopp for langrennseliten i oppkjøringen før ny sesong. Landslagssjef Vidar Løfshus mener det blir en spesiell oppladning.

- Det er vanskelig. Det er nok mange som har hatt en ettertenksom trening i dag (mandag). Det vil være spesielt. Det er noen som har stått henne nær, og så er det noen som kun kjenner henne i periferien. Det kommer til å være spesielt, sier Løfshus til NTB.

Det vil bli holdt en minnemarkering med ett minutts stillhet når Blinkfestivalen starter onsdag.

Kondolanseprotokoll

Skofteruds bortgang har gått hardt inn på Ski-Norge. Norges Skiforbund hadde satt opp en kondolanseprotokoll i sine lokaler på Ullevaal stadion og hadde en markering for dem som var på jobb mandag.

- Dette er bare bunnløst tragisk. Mine tanker går til de aller nærmeste vennene og familien. Det blir som et sort hull der verden raser sammen, sa Løfshus kort tid etter at meldingen om dødsfallet kom søndag.

- Vibeke var først og fremst en løper med gode resultater. Og så har hun vært en fargeklatt, en livsglad jente som alltid har bydd på seg selv og vært positiv.

Johaug skal gå

Therese Johaug var lagvenninne med Skofterud i åtte år. De tok både OL- og VM-gull sammen. Johaug er i sorg etter at venninnen ble borte.

- Jeg har mistet en av mine beste venninner. En venninne som lyste opp rommet når hun kom, som ga alle rundt seg masse energi, kjærlighet og omsorg, skrev Johaug mandag.

- Jeg tar med meg alle de fine stundene og opplevelsene både i og utenfor skiløypa og kommer til å savne henne. Mine tanker går til familien og de som står igjen.

30-åringen skal gå under Blinkfestivalen etter å ha blitt kvitt ryggplagene sine. Rulleskiarrangementet åpner onsdag og varer til og med lørdag. Torsdag arrangeres Lysebotn Opp.