Løfshus ønsker dopingpoliti i Norge

Markante norske idrettsprofiler vil ha politifolk inn som et sentralt element i dopingjakten også på elitenivå her i landet. Det kan la vente på seg.

EKS-LANDSLAGSSJEF: Vidar Løfshus vil at politiet skal bli mer sentral i jakten på dopede utøvere. Foto: NTB scanpix
EKS-LANDSLAGSSJEF: Vidar Løfshus vil at politiet skal bli mer sentral i jakten på dopede utøvere. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg tror en vei å gå er å avsette egne politiressurser som kan dedikeres til dette antidopingarbeidet. I dette bildet er det også viktig å se hvilke virkemidler man har, sier Antidoping Norges (ADNO) styreleder Thorhild Widvey.

En slik løsning er ikke på gang, ifølge Politidirektoratet (POD).

- Slik vi vurderer det i dag, er ikke et eget dopingpoliti et anbefalt tiltak. Det forventes at politiets oppgaver løses innenfor de etablerte rammene for samarbeid i politidistriktene og lokalmiljøene. Politiet skal bidra i et kriminalitetsforebyggende samarbeid for at vi i fellesskap skal være bedre rustet til å iverksette forebyggende tiltak. Dette fordrer et langsiktig arbeid mellom offentlige, private og frivillige aktører der alle jobber for en ren idrett på alle nivå, sier seksjonssjef Harald Bøhler i POD til NTB.

- De bildene som vi så fra Seefeld, var sjokkerende og tok fra oss en del av gledesrusen over de fantastiske resultatene fra våre utøvere i VM. Dopingavsløringen av Max Hauke har satt seg på netthinnen hos de fleste av oss, sa Widvey under et seminar nylig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer