I ITALIA: Martin Johnsrud Sundby trener til en ny sesong. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I ITALIA: Martin Johnsrud Sundby trener til en ny sesong. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

ASTMASAKEN

Løfshus ut mot urettferdig behandling av Sundby: - Nesten en personforfølgelse

Vidar Løfshus gikk fra det ene intervjuet til det andre og pratet om astma- og Johaug-sak, men sportssjefen fikk også et og annet sportslig spørsmål.

Løfshus mener Martin Johnsrud Sundby har fått «vel mye pepper» etter saken der det ble kjent at han var utestengt i to måneder for bruk av en lovlig astmamedisin.

– Martin har fått utrolig mye pepper, urettferdig mye synes jeg, for det har jo nesten vært den rene personforfølgelsen. Det er dumt, for det er ikke en dopingsak, men en medisinsak. Det som har skjedd og alt fokuset rundt saken påvirker han, men har er sterk mentalt, veldig sterk, slår Løfshus fast overfor NTB.

Han er skråsikker på at Sundby kommer til å gå fort på ski også til vinteren.

– Ja, hvordan ligger det an rent sportslig?

– Jeg mener og tror vi ligger bra an rent sportslig. Marit Bjørgen har jo slitt litt som vi alle kjenner til, og så har Hans Christer Holund en skade som gjør at han ikke vil gå så mange skirenn før jul, men på den annen side rapporteres Petter Northug å være i kjempeform. Totalt sett ser det bra ut, sier sportssjefen.

– Men mange utlendinger er også langt framme og i form, så det ligger nok an til en batalje som det alltid har vært, og så får vi prøve å stikke av med det lengste strået. Vi er i alle fall rute, slik jeg ser det, sier Vidar Løfshus.

(NTB)