Løftet bak det rørende øyeblikket

Liverpool vant Champions League

Løftet bak det rørende øyeblikket

Jordan Henderson omfavnet faren, Brian. Etter kampen delte pappa Henderson er helt spesiell historie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MADRID (Dagbladet): Jordan Henderson har måttet tåle mye kritikk opp gjennom åra. Sunderland-gutten ankom Liverpool i 2011, men til tross for stor konkurranse fra dyre, utenlandske signeringen, har han beholdt startplassen hos årets Champions League-vinner.

Jürgen Klopp har vist Henderson mye tillit, og etter 90 minutter i Madrid kunne Liverpool-kapteinen endelig løfte trofeet.

Etterpå omfavnet han Klopp, oppløst i gledestårer. Ingen så gladere ut enn Henderson ute på Wanda Metropolitano, og det skulle bli mye mer grining i løpet av kvelden.

<strong>MESTER:</strong> Jordan Henderson løfter troféet. Foto: NTB scanpix
MESTER: Jordan Henderson løfter troféet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kreftrammet far

For etter at han var ferdig med Klopp, gikk midtbanespilleren bort til tribunen hvor faren satt.

- Han har vært gjennom mye de siste åra. I kveld var han så stolt når han så oss vinne kampen og Champions League. Det betyr alt for ham. Jeg er bare glad for at jeg kan gjøre ham glad, sa Henderson til Dagbladet og de andre frammøtte mediene i pressesonen etter kampen.

Brian, Hendersons far, ble diagnostisert med strupekreft for fem år siden. Det har vært en tøff tid for hele familien, men faren var hele tiden klar på at sønnen måtte holde fokus og fortsette med karrieren. Nå er heldigvis Brian kreftfri, og fikk oppleve sønnen på den aller største scenen.

Etter kampen omfavnet de hverandre i en 40 sekunder lang og tårevåt klem. Slik så det ut:

Delte rørende historie

Pappa Henderson ble intervjuet av Optus Sport etter kampen. Underveis i intervjuet kom også Jamie Carragher bort for å gratulere, og spurte hvordan det var å ha en sønn som har vunnet Champions League.

- Jeg er verdens stolteste mann, naturligvis, faren.

Brian Henderson var tydelig rørt gjennom hele intervjuet, og fortalte en spesiell historie fra et løfte Jordan hadde kommet med som ung gutt.

- Da han var 10 år tok jeg ham med til Champions League-finalen i Manchester mellom de to Milano-klubbene. Da Champions League-musikken begynte å spille, sa han til meg: «Pappa, en dag skal jeg spille der».

Jordan Hendersons profeti gikk i oppfyllelse.

- Nå har han ikke bare gjort det én gang, me to. Og han har vunnet én gang. Jeg er helt utrolig glad på hans vegne. Hvis han ikke hadde vunnet i dag, tror jeg han ville fått en skikkelig dårlig sommer. Nå blir det en fantastisk sommer sammen med barna.

- Den store drømmen

- Det var en fantastisk følelse å løfte trofeet, og noe jeg aldri vil glemme, sa Henderson etter kampen.

Også han husket tilbake til barndommen, da drømmene bare var nettopp det - drømmer.

- Å vinne trofeer var den store drømmen min som barn. Bestevennen min sendte meg et bilde i dag tidlig, hvor jeg kysset et trofé da jeg var ti år gammel.

Etter fjorårets finaletap mot Real Madrid og seriegullet som glapp til Manchester City på tampen av sesongen, var det ekstra godt å gå helt til topps denne gangen.

- Vi har kommet tilbake fra så mange nederlag, men nå klarte vi endelig å vinne et stort trofé. Det er en fantastisk kveld, og forhåpentligvis kan vi bruke dette til å vinne mer i framtida. Å vinne Champions League gir oss selvtillit, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer