- Logisk sett burde jeg ikke gått så fort

Astrid Uhrenholdt Jacobsen (28)

POSITIV OPPLEVELSE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble tatt igjen av Therese Joahug i åpningsrennet på Beitostølen, men fikk likevel en god opplevelse. Foto: Tormod Brenna
POSITIV OPPLEVELSE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble tatt igjen av Therese Joahug i åpningsrennet på Beitostølen, men fikk likevel en god opplevelse. Foto: Tormod BrennaVis mer

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Astrid Uhrenholdt Jacobsen hadde ikke store forhåpninger til en resultatmessig topp-plassering i langrennsåpninga.

En fjerdeplass på den klassiske 7,5 kilometeren på Beitostølen i dag var langt i overkant.

- Logisk sett burde jeg ikke gått så fort som jeg gjorde, sier hun, strålende fornøyd med at kroppen leverte på et vis hun ikke hadde turt å håpe på en gang.

Grunnen til de moderate forhåndsforventningene ligger i at hun har et skrantende treningsgrunnlag, samt at hun de siste månedene har vært plaget med allergi.

- Jeg fikk det i september, men trodde jeg var kvitt det, sier Astrid.

Men under høydesamlinga i Val Senales, tettet det seg til i brystet igjen.

Ble dårlig - Jeg ble dårlig, vet du, av lufta på hotellet. Jeg trodde jeg hadde blitt kvitt det, for jeg har vært dårlig med astmaen ganske lenge. Jeg trodde det var i orden, og så kom jeg ned dit, så var det ikke i orden likevel.

- Med en gang jeg kom hjem så var det bra, så det var bare støv. Jeg er ikke så glad i det.

- Det verste med det er at jeg har trent litt mindre hardt enn jeg hadde planlagt, så jeg kommer kanskje litt senere i form, da, sa hun til Dagbladet før rennene på Beitostølen.

Mangler hardtrening
Problemene har gått utover treningene.

- Jeg har trent bra med mengde. Men ligger halvannen måned bak skjema med hardtrening. Derfor trodde jeg ikke at jeg skulle være i såpass god form som jeg var i dag. Det er overraskende.

- Men kanskje har jeg klart å være litt smart med den treninga jeg tross alt har fått gjennomført, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen til Dagbladet.

Hun var bare et lite sekund fra pallen i åpningsrennet i dag. Det lover godt.

- Nå har i alle fall problemene sluppet taket. Nå kan jeg begynne å gjøre det jeg har aller mest lyst til - å ta i skikkelig.

- Kanskje blir det en grei sesong likevel, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen.