Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Løgnbeskyldninger mot futsal-ledelsen

- Ville få litt ekstra omtale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere norske medier omtalte i forrige uke EM i futsal, eller innendørs fotball, hvor det norske laget med Raymond Kvisvik i spissen deltok. Norge endte på 5.plass - og sikret seg med det plass i VM.

Før den siste kampen mot Italia var Norge allerede klare for VM, ettersom seks lag kvalifiserte seg.

Men på spillermøtet foran Italia-kampen ble spillerne instruert av den norske ledelsen om å gi uttrykk om noe helt annet overfor media. At det bare var fem lag som ville kvalifisere seg til VM.

Kontroversiell

I futsal-miljøet hevdes det at grunnen var å skape et inntrykk av at dette var en veldig viktig kamp for Norge - og dermed gi futsalsporten ytterligere mediaomtale.

Frank Hartvedt, leder i Indoor Football Scandinavia (IFS) som organiserer futsal i Norge, mener det er en naturlig forklaring på beskjeden på spillermøtet:

Hviterussland kom ikke til mesterskapet på grunn av visumtrøbbel. Dermed var det et spørsmål om de skulle få en friplass til VM, siden de var regjerende europamestere. Noe de ikke fikk.

-  Det var en kontroversiell avgjørelse, og vi var ikke sikre. Siden vi hadde denne situasjonen ville vi ikke si eksternt at vi var klare, sier Hartvedt til Dagbladet.

FUTSAL-STJERNER: Thierry Dje Dje og Raymond Kvisvik deltok begge i futsal-EM, som flere i det norske futsal-miljøet nå hevder var preget av løgner og mangel på profesjonalitet.
FUTSAL-STJERNER: Thierry Dje Dje og Raymond Kvisvik deltok begge i futsal-EM, som flere i det norske futsal-miljøet nå hevder var preget av løgner og mangel på profesjonalitet. Vis mer

I flere futsalklubber i Norge går debatten rundt IFS. Og kritikken hagler i forhold til måten EM ble forsøkt framstilt på.

-  Dårlig nivå

I tillegg til sinnet knyttet til mediahåndteringen av den siste kampen, blir det reagert på opphaussingen av prestasjonen til Norge - en 5. plass. Blant annet uttalte Frank Hartvedt at prestasjonen var «enormt stor».

-  Jeg reagerte veldig på måten IFS uttalte seg til mediene om nivået i EM, sier Trym N. Jacobsen - lagleder i Molde Futsal.

Han ler av at mesterskapet blir kalt EM.

-  Det er tre-fire gode lag, ellers er kvaliteten mildt sagt dårlig, hevder Jacobsen.

Innen futsal er det to forbund. Det ene er under det internasjonale fotballforbundet FIFA, mens Norge deltar under et annet forbund.

Australia i EM

I det såkalte EM, hvor Norge skal ha gjort en «enormt stor» bragd, deltok 10 lag. Og det skal ifølge Jacobsen bare ha vært å melde seg på til mesterskapet.

Blant de 10 lagene var ett fra Australia, som i snitt tapte hver kamp med 12 mål. Det italienske laget som Norge slo ut, skal ha vært en lokal klubb fra Milano, mens St.Helena skal ha bestått av spillere fra forskjellige steder.

-  Jeg har reagert litt på at det kalles EM jeg også, det hadde vel vært riktigere å kalle det kvalifisering til VM, men det var fullt trøkk med nasjonalsanger, sier Stig Roar Hovland - som er en av spillerne på det norske laget som deltok.

Uforstående

Frank Hartvedt stiller seg uforstående til Hovlands kommentar.

-  Det internasjonale futsalforbundet, som vi er en del av, ble stiftet i 1971, mens FIFA kom på banen i 1989. Jeg gjentar at det er en stor triumf at Norge kvalifiserte seg, sier Frank Hartvedt - som mener det var høyt nivå på flere av lagene.

Hele Norges coronakart