Ole Gunnar Solskjær

Lokalavis: - Sitter på lånt tid

Lokalavisa Manchester Evening News hevder at Manchester United har begynt å planlegge hvem som skal bli Ole Gunnar Solskjærs erstatter.

UNDER HARDT PRESS: En sesongstart under pari gjør at Ole Gunnar Solskjær er under press i Manchester United. Foto: AFP
UNDER HARDT PRESS: En sesongstart under pari gjør at Ole Gunnar Solskjær er under press i Manchester United. Foto: AFP Vis mer
Publisert

Ryktene har stormet rundt Ole Gunnar Solskjær helt siden Manchester Uniteds stortap mot Liverpool. Mange krever nordmannens umiddelbare avgang og flere kandidater er blitt lansert de siste ukene.

Men Solskjær har beholdt jobben. Tross et nytt ydmykende tap mot byrival Manchester City, har klubbens styre ikke tatt grep.

Nå hevder lokalavisa Manchester Evening News at klubben har begynt å planlegge hvem som skal bli nordmannens erstatter og at nordmannen sitter på lånt tid.

Lokalavisa forstår at United privat har bestemt seg for at et managerskifte vil være nødvendig. Når det blir nødvendig, er imidlertid usikkert, skriver avisa.

En høytstående kilde i klubben skal ha indikert at Solskjær får fortsette ut sesongen, fordi man mangler en lett tilgjengelig erstatter for nordmannen.

NEVNES: Leicester-manager Brendan Rodgers. Foto: PA
NEVNES: Leicester-manager Brendan Rodgers. Foto: PA Vis mer

Det er flere navn som har blitt nevnt som potensielle erstattere, men de som er mest hyppig nevnt er Ajax-trener Erik ten Hag, Spania-sjef Luis Enrique og Leicester-trener Brendan Rodgers.

Sistnevnte skal være mannen United er mest interessert i skriver avisa.

The Athletic skrev imidlertid tidligere i november at avtroppende United-sjef Ed Woodward ikke ønsker å sparke nordmannen som sin siste store avgjørelse i klubben.

- Det som ville vært uakseptabelt i omtrent alle andre eliteklubber, ser ut til å være akseptabelt for det nåværende United-regimet, skriver nettstedet.

SLAKT: Manchester United-fans utenfor Old Trafford er enstemte og nådeløse om Ole Gunnar Solskjærs fremtid som manager. Video: Rødt Kort Vis mer

- Det virker ikke som de agerer, men det er jo vanskelig for Ed Woodward som skal slutte. Han vil helst slippe å sparke en trener dagen før han gir seg og en ny sjef vil nok ikke heller sparke en trener første dag, sa TV 2-kommentator, Øyvind Alsaker, til Dagbladet forrige uke.

På de fem neste kampene venter Watford, Chelsea, Arsenal, Crystal Palace og Norwich.

- Det er et vanskelig regnestykke. Solskjær må levere, det er rimelig klart. De har slitt i hele høst, men mot de beste har de blitt ordentlig ydmyket. Så møtet mot Chelsea kan bli skummelt. Det er ingen aksept for en ny ydmykelse, så de må henge bedre med mot Chelsea, sa Alsaker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer