Premier League

Lokalavis: - Tåpelig

Presset øker på Solskjær: - Det var tåpelig ikke å få inn forsterkninger for Marouane Fellaini og Ander Herrera, skriver Manchester Evening News.

TØFF START: Manchester United står med fire poeng på tre kamper. Ikke en optimal start på sesongen. Foto: James Wilson / Pa Photos / NTB Scanpix
TØFF START: Manchester United står med fire poeng på tre kamper. Ikke en optimal start på sesongen. Foto: James Wilson / Pa Photos / NTB ScanpixVis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær har havnet under ild for de sportslige resultatene i Manchester United.

På de åtte siste kampene i Premier League, har laget vunnet én gang - mot Chelsea 11. august. På de siste 15 kampene i alle tellende turneringer, minus pre-season, har United vunnet tre av 15 kamper.

Nå snakkes det om forløsningen som må komme mot Southampton lørdag. 1-2-tapet for Crystal Palace i helga øker presset på Solskjær.

- Sola skinte på Old Trafford, men stormskyene samler seg over Manchester United, skriver Daily Mirror.

Lokalavisa Manchester Evening News mener sommerens overgangsvindu hjemsøker klubben, med behov for en kreativ midtbanespiller.

- Det var tåpelig ikke å få inn forsterkninger for Marouane Fellaini og Ander Herrera, men beslutningen bunnet i managerens tro på Scott McTominay og Andreas Pereira, skriver avisa, som også fokuserer på at «fryktfaktoren» har forsvunnet fra Old Trafford.

- Uovervinneligheten forsvant straks Sir Alex Ferguson forlot bygningen. United har tapt 12 ganger for lag utenfor topp seks siden han dro.

Økt tro

Solskjær klarte å bygge opp en god stemning rundt United i sommer. Seier på seier i Australia og Asia - og tre nye signeringer som slo til på direkten - økte troen på at noe var på gang. Da laget slo Chelsea 4-0 i serieåpningen, var optimismen på topp, selv om resultatet ikke forteller hele sannheten om kampen.

To dårlige opplevelser mot Wolverhampton og Crystal Palace - og diskusjon rundt lagets straffespark - har fått pendelen til å svinge. Et tap på St. Mary's Stadium i Southampton lørdag kan få situasjonen til å eskalere.

MISFORNØYDE: Manchester United tapte 1-2 på overtid for Crystal Palace. Dette hadde supporterne å si om kampen. Klipp: Madeleine Liereng. Reporter og video: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer

Ja, vi skriver bare august. Men totalbildet - hvis vi tar med slutten av forrige sesong - minner ikke om et lag i framgang. Selv nysigneringen Daniel James er på tå hev.

- Vi trenger en forløsning. Vi ser tilbake på kampen (mot Crystal Palace) og ser på hva vi kunne gjort bedre. Men kampen mot Southampton blir en helt ny test. Og vi må være klare for det.

Crystal Palace hadde ikke slått United siden 1989 før kampen i helga. Et svakt forsvarsspill av Victor Lindelöf og Harry Maguire sørget for 0-1. James utliknet til 1-1. Og på 1-2 var heller ikke keeper David de Gea patent.

Kasper Wikestad satt ringside og kommenterte kampen for TV 2 sammen med Jesper Mathisen. Om den kommende Southampton-kampen sier han:

- Det er en fryktelig skummel kamp. Skulle United gå på en smell, blir det murring med en gang. Med en overbevisende seier er de i gang igjen.

Han fortsetter:

- Fotball er en marginal idrett og styres av resultater. Tapet for Crystal Palace skal ikke skje. Men du kan også si at United er to brente straffespark fra ni poeng, Sånn situasjonen er nå, blir det press med en gang. Folk får minner fra den elendige avslutningen på forrige sesong. Det ville klubben prøve å unngå, men hjemmetapet for Crystal Palace ødelegger dette.

Supportere Dagbladet snakket med utenfor Old Trafford i minuttene etter Palace-tapet var forbannet. Ikke på Solskjær, men mentaliteten og innsatsen til enkelte av spillerne.

- Jo raskere de kvitter seg med Paul Pogba, jo bedre er det, tordner Colin Richardson.

- De må ha noen som ønsker å spille for klubben og ikke bare skal være fancy. Han har en negativ påvirking på Marcus Rashford, Jesse Lingard og noen av de andre spillerne. De vil bare flikke ballen framfor å spille fotball.

Reagerer

En annen supporter, Robbie Elliot, er heller ikke fornøyd med tingenes tilstand.

- Det er noen av spillerne som ikke fortjener å være på laget i det hele tatt. Jeg tenker på Jesse Lingard og Scott McTominay. De skulle aldri vært der, raser Elliot.

- Vi var ikke klinisk nok foran mål. Og de scoret to enkle mål, konkluderte Solskjær etter 1-2-tapet.