Lokalavis ber Fjørtoft trekke seg

- Har ikke lyktes med å fjerne Nordlie.

(Dagbladet.no): Lokalavisa Romerikes Blad (RB) skriver i dag at Jan Åge Fjørtoft bør trekke seg ut av Lillestrøm som følge av maktkampen mellom ham og trener Tom Nordlie.

Manager Fjørtoft skal over tid ha jobbet aktivt for å få Nordlie fjernet, uten foreløpig respons fra styre eller sportslig utvalg. Og det er kanskje ikke så rart:

- Tom er rett og slett rett mann for LSK, skrøt styreleder Per Mathisen til Dagbladet.no så seint som for en måned siden.

Når Fjørtoft ikke har lyktes med sine forsøk på å få Nordlie fjernet, må han sjøl gå, konkluderer RB i dag.

- Bygger skjulte allianser mot treneren

«Jeg har ingen grunn til å tvile på at Fjørtoft vil fjerne Nordlie fordi han mener det er det beste for klubben - og ikke fordi han har noe personlig mot treneren.

Men så lenge ledelsen i LSK ikke er enig i konklusjonen, må også Fjørtoft ta konsekvensen av nederlaget.

Han kan ikke fortsette i jobben som Nordlies overordnede - og samtidig jobbe i det skjulte for å bygge allianser mot treneren,» skriver RBs sportsleder Morten Svesengen.

Lillestrøm ligger helt sist på tabellen foran helgas sjette tippeligarunde, og klubben blir stadig gjenstand for negativ medieoppmerksomhet.

Seinest i går ble spiss Olivier Occean refset offentlig, fordi han sparket medspilleren Cisse Abshir i skrittet under trening.

ER ÅRÅSEN STOR NOK FOR DEM BEGGE? Lillestrøm-trener Tom Nordlie (t.v.) og manager Jan Åge Fjørtoft vil ikke snakke om det sjøl, forholdet mellom dem beskrives som anstrengt. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
ER ÅRÅSEN STOR NOK FOR DEM BEGGE? Lillestrøm-trener Tom Nordlie (t.v.) og manager Jan Åge Fjørtoft vil ikke snakke om det sjøl, forholdet mellom dem beskrives som anstrengt. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Medieskapt krise?

Det skjer under en uke etter at Vidar Riseth slaktet TV 2 for å ha gjort et poeng ut av at Occean var høyt oppe med en albue på trening.

- TV 2 bygger opp til at vi skal være den store stygge ulven, og reportasjen med Olli (Olivier Occean) tidligere i uken var latterlig, mente den rutinerte spilleren.

- Sånt foregår på alle lags treninger, men fordi vi er Lillestrøm, velger de å fokusere på det, fortsatte eks-rosenborgeren tiraden. 

Seinest onsdag måtte kaptein Frode Kippe slå tilbake Nettavisen-påstander om at tilliten er tynnslitt i «store deler av spillergruppa». Kippe sier alle står bak Fjørtoft og Nordlie.

- Saken om spillernes kritikk er oppspinn fra A til Å. Samtidig er det andre som forsøker å sette folk opp mot hverandre, sa Nordlie sjøl til Dagbladet.no.

Fjørtoft ønsket derimot ikke å kommentere noe som helst av det som ble skrevet.

- Hvis vi har interne ting å prate om, tar vi det internt, begrunnet han det.

Lokalavis ber Fjørtoft trekke seg