LUKSUSPROBLEM: Etter seieren mot Mauricio Pochettinos Tottenham i Premier League - er det mer forventningspress på Ole Gunnar Solskjærs Manchester United enn på lenge. Foto: NTB scanpix
LUKSUSPROBLEM: Etter seieren mot Mauricio Pochettinos Tottenham i Premier League - er det mer forventningspress på Ole Gunnar Solskjærs Manchester United enn på lenge. Foto: NTB scanpixVis mer

Lokalavis: Dette er Solskjærs luksusproblem

Ole Gunnar Solskjær har tatt Manchester United med storm. Det skaper en ny utfordring for nordmannen.

Ole Gunnar Solskjærs tilbakekomst i Manchester United har gått over all forventning.

Manchester United håpet på en umiddelbar effekt ved å kaste ut José Mourinho til fordel for 45-åringen, og den har de i aller høyeste grad fått.

Seks strake seire og tre viktige poeng borte mot Tottenham gir både supporterne håp og spillerne sårt tiltrengt selvtillit tilbake.

Solskjær kom inn i klubben nesten uten press. Men etter den pangstarten har dette forandret seg veldig. Hvetebrødsdagene er over. Nå venter utfordringene på rekke og rad. Og plutselig forventer alle at Manchester United skal vinne kamper.

Nytt problem

Lokalavisa Manchester Evening News skriver at det er Solskjærs nye problem:

- Manchester United er tilbake i kampen om å ende topp fire i ligaen, og auraen som de nå har hengende over gjør at det et store forventninger til dem, skriver kommentator Tyrone Marshall.

Manchester United lå åtte poeng bak fjerdeplassen da jula ble ringet inn. Når vi nå skriver 16. januar er avstanden opp til den viktige fjerdeplassen, som Chelsea passer på akkurat nå, redusert til seks poeng. Og de ligger à poeng med Arsenal, som de også lå åtte poeng bak.

- Solskjær har gitt seg selv et nytt problem: Forventningspress. Det er selvfølgelig en hodepine han ønsker velkommen, men for første gang uten hans periode i klubben går de ut til helgas Brighton-kamp med press på skuldrene. For en måned siden ville supporterne ha vært urolige og hatt angst før kampen mot Brighton. Slik er det ikke lenger. Spørsmålet er nå er hvor mye du vil vinne, ikke om de kommer til å vinne, skriver Marshall i Manchester Evening News.

Premier League-ekspert i TV 2, Erik Thorstvedt, mener at det er naturlig mål å gå for fjerdeplassen.

- Det er jo «The holy grail». Men det er lett å bli offer for egen suksess, så her må man holde hodet litt kaldt. De kommer til å tape før eller senere.

Mange vil mene at Solskjær har bidratt til å få tilbake spillegleden i gruppen. Flere spillere, blant annet Pogba, har uttalt seg med positive ordlag om nordmannen. Thorstvedt mener at nå handler det om å fortsette i samme spor - noe som kan bli utfordrende.

- De må prøve å holde det gående, for det kommer jo tøffere motstand. Mot Tottenham hadde United kanskje litt tur, men hver kamp lever sitt eget liv, sier Thorstvedt, og legger til:

- Man har sett tidligere at nye trenere tar bort fotlenkene til spillerne, og ting blir fort bedre. Men så går det litt tid, og så får laget andre problemer. For eksempel at de får for mye frihet og misnøye om for lite spilletid.

PRESS: Manchester United-supporterne har store forventninger til hva Ole Gunnar Solskjærs mannskap kan få til. Foto: NTB Scanpix
PRESS: Manchester United-supporterne har store forventninger til hva Ole Gunnar Solskjærs mannskap kan få til. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dette venter dem

Manchester Evening News skriver videre at dette er noe Solskjær og klubben bør takle. I stallen er det flere spillere som har taklet presset tidligere, og de har erfarne menn som Michael Carrick og Mike Phelan i støtteapparatet.

Likevel er det verdt å ta en rask titt på kampene som kommer den nærmest måneden.

For der Solskjær fikk en relativt myk start med Cardiff, Huddersfield og Bournemouth på de tre første kampene, kommer det en rekke tøffere kamper de neste fem ukene.

  • 19.1: Manchester United–Brighton (PL)
  • 25.1: Arsenal–Manchester United (FA-cupen).
  • 29.1: Manchester United–Burnley (PL)
  • 3.2: Leicester–Manchester United (PL)
  • 9.2: Fulham–Manchester United (PL)
  • 12.2: Manchester United–PSG (CL)
  • 24.2: Manchester United–Liverpool (PL)

Disse kampene kan både ødelegge troa på at klubben løfter et trofé i år, samtidig som det tenne håpet om at Solskjærs menn virkelig kan redde det som så ut til å bli en ny, trist United-sesong.

- Det er en bra rekke med kamper, men det skal godt gjøres å vinne alle kampene, sier Thorstvedt, og sikter til de fem første kampene i rekken.

FA-cupen virker som Manchester Uniteds store håp, og klubben hadde nok håpet på en bedre trekning i fjerde runde enn Arsenal. Det samme gjelder selvfølgelig også Champions League. En tøff dobbeltkamp mot PSG er det få som gleder seg til. Og så blir den rekka krydret av en kamp mot erkerival Liverpool.

- Uansett kommer Ole Gunnar til å lande på beina. Han er jo helt i United allerede, sier Premier League-eksperten.