Løke: - Det er veldig trist

Men Heidi får snart ny norsk VM-stjerne til Györ i stedet.

EN UT - EN INN: Heidi Løke mister Katrine Lunde som lagvenninne i ungarske Györ etter denne sesongen, men trolig er den nye norske landslagsstjerna Veronica Kristiansen på vei til den ungarske toppklubben i løpet av kort tid. Foto: Bjørn Langsem
EN UT - EN INN: Heidi Løke mister Katrine Lunde som lagvenninne i ungarske Györ etter denne sesongen, men trolig er den nye norske landslagsstjerna Veronica Kristiansen på vei til den ungarske toppklubben i løpet av kort tid. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I morges meldte Dagbladet av Katrine Lunde (34) gir seg i ungarske Györ etter denne sesongen. Lagvenninne Heidi Løke (31) beklager at venninna gir seg i klubben.

- For meg personlig blir det veldig trist å miste Katrine, men jeg kan forstå henne. Det er en totalsituasjon som skal gå opp, med kjæreste og barn, og hun har nok tenkt nøye gjennom dette, sier Heidi Løke til Dagbladet.

- Verdens beste Sportslig legger hun ikke skjul på at det blir vanskelig å erstatte Katrine Lunde i Györ - selv om laget allerede har måttet klare seg uten en gravid Lunde det siste halvåret.

- Katrine er verdens beste keeper. Da sier det selv at det blir nesten umulig å erstatte henne. Men hva skal man gjøre? Det er en del av livet at spillere kommer og går, selv om jeg personlig vil savne henne, sier Løke.

1. februar starter hovedrunden i Champions League. Da Györ i fjor vant turneringen for andre året på rad, så ble Katrine Lunde kåret til MVP - den mest verdifulle spilleren - i Final Four. Det sier litt om hva slags sisteskanse som forlater Györ etter sesongen.

Györ vil ha «Vikki» Mye tyder likevel på at Heidi Løke vil få en ny norsk lagvenninne i Györ med det første. Den ungarske storklubben er i forhandlinger med Glassverket om den nye norske EM-stjerna Veronica Kristiansen.

«Vikki» imponerte stort i EM i nettopp i Ungarn, der Norge vant et suverent gull.

Den ungarske klubben har spurt ut Løke om Veronica Kristiansen - og tilbakemeldingen har vært at hun tror den norske bakspilleren vil passe godt inn i Györ.

- Veroniva er en god spiller og viste i EM at hun tar nivåene veldig bra. Hun er veldig god i forsvar, og er en litt annerledes venstreback enn hva vi har fra før. Og så har hun et veldig godt skudd. Jeg håper hun kommer, sier Heidi Løke til Dagbladet.

- Vi trenger henne også, for vi har en del skader og forfall i laget nå.

- Hjem å tenke Veronica Kristiansen fikk selv under EM i desember en rekke forespørsler fra masete agenter. Men hun legger ikke skjul på at proffspill i utlandet lokker.

PÅ VEI TIL GYÖR: Landslagsstjerna Veronica Kristiansen. Foto: Bjørn Langsem
PÅ VEI TIL GYÖR: Landslagsstjerna Veronica Kristiansen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

På vei hjem fra Ungarn etter EM-gullet fortalte hun Dagbladet at hun skulle hjem og tenke over de mulighetene som nå ville åpne seg for henne.

- Jeg skal ta meg litt tid til å se på mulighetene. Det frister litt å komme seg ut, sa hun til Dagbladet da.

Nå ser det altså ut til at valget har falt på Györ, og at overgangen bare er noen dager unna et faktum.

- Må ha kompensasjon Daglig leder Anja Lønseth i Glassverket bekrefter at de er i forhandlinger med «en utenlandsk klubb», og tør ikke anslå når en overgang eventuelt vil være klar. Veronica Kristiansens kontrakt med Glassverket utløper etter sesongen.

- Vi ser an situasjonen time for time og dag for dag nå. I øyeblikket ligger ballen hos «den utenlandske klubben». Men det er klart at vi må ha en kompensasjon om vi mister en så sentral spiller, med de konsekvensene det vil medføre, sier Anja Lønseth til Dagbladet.

Kristiansen x3 Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen kunne mønstre et lag med tre Kristiansen-søstre på samme lag da Glassverket tapte 16-26 i toppkampen mot Larvik onsdag kveld.

Storesøster Charlotte (25) gjorde comeback etter fødsel, og spilte sin første A-kamp med søstrene Veronica (24) og Jeanett (23) siden 27. april 2013.

Men det ser altså ut til at de tre søstrene ikke får mange flere kamper i lag.

- Vi er på sølvplass i serien og spiller for en europacupplass neste sesong. Vi har også avtaler som er knyttet opp til sportslig suksess, så det vil være mye for oss å miste vår beste spiller i den viktigste perioden. Det kan kanskje koste oss både sølv- og bronseplass i serien, sier Kenneth Gabrielsen til Dagbladet.

Men Veronica Kristiansen har gitt klubben beskjed om at hun ønsker denne overgangen.

Og da blir det nok slik.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer