Løke følte seg overfalt

Men slovenerne klarte likevel ikke stoppe henne.

BLE TATT HARDT: De slovenske jentene prøvde febrilsk å stoppe Heidi Løke. De lyktes stort sett bare da de tok litt vel hardt i.
BLE TATT HARDT: De slovenske jentene prøvde febrilsk å stoppe Heidi Løke. De lyktes stort sett bare da de tok litt vel hardt i.Vis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): Slovenia - Norge 16-32.

De norske jentene har alltid hatt et veldig godt tak på slovenerne. Kveldens EM-kamp ble intet unntak.

Norge gjorde akkurat som de ville og Slovenia klarte ikke henge med på Formel 1-farta. Det endte derfor med en klar, klar 16-målsseier.

Mye takket være en strålende Heidi Løke. Hun scoret sju, fikk to straffer og sørget for tre slovenske utvisninger. Det ble ett bomskudd, men der skulle hun hatt straffe.

- Jeg får stort sett straffe når jeg skal ha det, men hvis jeg ikke får det - da blir jeg irritert, sier Løke til Dagbladet.

For hun liker ikke å bomme. Løke har en voldsomt bra uttellingsprosent, og det er ikke lett å stoppe henne med lovlige midler.

- Det var noen overfall i dag, det var i hvert fall to situasjoner som var litt i overkant, sier hun.

Etter oppskriften I EM for fire år siden vant Norge med 23 mål mot Slovenia. Differansen var den samme i 2004-EM. Slovenerne har regelrett blitt løpt i senk av Norge, men utklassingen ble ikke like stor i kveld.

Oppskriften var den samme denne gangen:

1. Forsvar
2. Målvakt
3. Kontringer

Med disse tre grunnsteinene ble Slovenia rasert av de norske jentene, som løp inn mål etter mål.

- Vi var gode fra start, og løp fra dem, sier Løke.

Sovnet litt Slovenerne kom seg nesten ikke til avslutninger på mål. Det florerte med tekniske feil i angrepsspillet deres, de taklet rett og slett ikke det bunnsolide norske forsvaret og Kari Aalvik Grimsbø hadde en svært rolig dag på jobben.

Dermed lå alt til rette for kontringssterke spillere som Camilla Herrem og Heidi Løke, som scoret fire hver i førsteomgangen. Norge gikk til pause med en 19-6-ledelse.

Norge åpnet svakt etter pause. Forsvarsspillet satt ikke like bra og jentene fikk ikke kontringene. Slovenia vant dermed de første ti minuttene av omgangen 5-3.

Norge kviknet til, men klarte ikke komme opp på nivået fra førsteomgangen. Løke var derimot et konstant uromoment, og endte som kampens toppscorer med sju fulltreffere.

Tidligere i kveld tapte et svært tafatt Frankrike 18-21 mot Ungarn, noe som betyr at det blir en rein gruppefinale mellom ungarerne og Norge på fredag.

KONTRINGSFEST: Camilla Herrem og de norske jentene løp Slovenia i senk.
KONTRINGSFEST: Camilla Herrem og de norske jentene løp Slovenia i senk. Vis mer