FORVENTER TØFF DUELL: Heidi Løke mener det er de to beste lagene som er i mesterligafinalen. Hun forventer en tøffere fysisk kamp enn normalt.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FORVENTER TØFF DUELL: Heidi Løke mener det er de to beste lagene som er i mesterligafinalen. Hun forventer en tøffere fysisk kamp enn normalt. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Løke har en god følelse før møtene med gamleklubben Larvik

- Det er slike kamper som er ekstra gøy å spille.

Györs stjernespiller Heidi Løke (30) venter to knalltøffe kamper mot Larvik i mesterligafinalen i håndball. Hun har likevel en god følelse før møtene med gamleklubben.

Dagen etter Larviks imponerende 27-19-seier over Krim Ljubljana på bortebane, roste Løke klubben hun forlot i 2011. Hun vet at den tøffeste mulige motstanderen venter Györ - og slår fast at det er de to beste lagene som skal kjempe om klubbhåndballens gjeveste tittel.

- Det er de to beste lagene i mesterligaen. Det sa jeg også sist gang vi møttes. Det spiller ingen rolle om ett av lagene er favoritt, for det blir to lag som gir alt for seier, sier Heidi Løke til NTB.

Hun var slett ikke overrasket over at Larvik vendte skuffelsen (22-24) fra hjemmekampen til seier i semifinaleoppgjør nummer to.

- Jeg var ganske sikker på at de kom til å klare det. De er sterke og har et veldig godt lag. De spilte veldig, veldig bra og viste at det ikke har noe å si om de spiller hjemme eller borte.

- Superklar Ungarerne slo Larvik i begge kampene i mellomspillet i turneringen. LHK-trener Ole Gustav Gjekstad har antydet at det vil være en fordel for det norske laget, som kan bruke ekstra revansjelyst inn mot finalen. Løke tror på sin side at det er ubetydelig.

- Nei, det har ikke noe å si nå. Finalene lever sitt eget liv, og det som har skjedd er historie. Vi får ta med oss det vi har gjort bra i alle de andre kampene, men det er også mye vi må forbedre før finalekampene, sier hun til NTB.

Og legger til:

- Men vi er superklare, vi. Alle spillerne og alle trenerne. Vi har en veldig, veldig god følelse i laget. Folket er klare, og vi er i god form.

To «hjemmekamper» Tirsdag blir det bestemt hvem som får spille på hjemmebane i den andre finalekampen. Det er regnet som en fordel, men Løke tror ikke det vil bli avgjørende.

- Det er ikke noe vi får styrt uansett. Jeg har ikke noe ønske om hjemme- eller bortekamp sist. Det blir hjemme for meg uansett, flirer hun.

Få kjenner motstanderen like godt som Løke kjenner Larvik. Hun venter krevende kamper om mesterligatittelen.

- Larvik har et veldig godt lag. Jeg synes de har gode spillere på alle plasser og dobbelt opp de fleste steder. Samtidig har også vi god bredde. Spillere som kan gå inn og levere om andre ikke har dagen. Vi er vanskelige å slå, men mot Larvik må vi være «der» fra starten av.

- Det blir to veldig tøffe kamper. Tøffere fysisk enn i en vanlig mesterligakamp, men slik skal det være også. Det er slike kamper som er ekstra gøy å spille, sier Heidi Løke.

(NTB)