Løke kan bli utestengt fra EM

Signerte for to klubber.

RISIKERER EM-NEKT: Frank Løke spilte for Norge i EM-kvaliken. Selve mesterskapet kan han gå glipp av. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
RISIKERER EM-NEKT: Frank Løke spilte for Norge i EM-kvaliken. Selve mesterskapet kan han gå glipp av. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIXVis mer


• Fredag: Løke klar for Zagreb

Frank Løke kan gå glipp av håndball-EM etter kontraktkaoset han er oppe i. Nordmannen signerte for to klubber med få dagers mellomrom.

Han risikerer utelukkelse om Zagreb og Skjern ikke klarer å rydde opp i den betente saken. Nylig ble en ungarsk spiller (Szandra Zacsic) utestengt i et halvt år for å ha tatt en Løke.

Han sitter nå med kontrakt både i Kroatia og Danmark. Håndball-EM spilles i Østerrike i januar. Løke er en sentral mann i det norske angrepsspillet.

- Vi gjør ikke noe i denne saken før det kommer en klage. Men spillerlisensen er frigitt til Zagreb. Kommer det en klage vil det være opp til vårt juridiske kontor å vurdere saken, sier Alexander Toucourt til NTB.

Han er assisterende generalsekretær i Det europeiske håndballforbundet (EHF).

- Fra tid til annen dukker slike saker opp. Men jeg vil si at det er meget sjelden at spillere skriver under for to klubber. Nylig hadde vi en sak med en ungarsk jente som hadde gjort det samme. Hun ble utelukket fra spill i seks måneder. Dommen er anket, sier Toucourt.

I Skjern er vanligvis lune dansker nå forbannet.

- Dette er blitt en prinsippsak for oss. Vi vil ha Løke straffet, og vi ønsker en kompensasjon (økonomisk), sier Skjerns Carsten Thygesen til dansk TV 2.

- Han kommer med sikkerhet ikke til å spille for oss. Vi vil ikke ha ham. Han har misligholdt en kontrakt.

EHF har rett til å utelukke spillere i opp til to år. Straffes Løke, får han trolig minimum seks måneders spilleforbud.

(NTB)