<strong>SENDT HJEM:</strong> Frank Løke er sendt hjem fra den norske VM-troppen etter brudd på interne regler i troppen. Ifølge TV 2 Sporten skal det handle om brudd på alkoholreglementet.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SENDT HJEM: Frank Løke er sendt hjem fra den norske VM-troppen etter brudd på interne regler i troppen. Ifølge TV 2 Sporten skal det handle om brudd på alkoholreglementet.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

Løke kastet ut av landslaget

Får ikke spille under Hedin igjen etter brudd på interne regler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Strekspiller Frank Løke ble i kveld sendt hjem fra den norske VM-troppen med beskjed om at han ikke vil være aktuell for landslagsoppdrag igjen under dagens landslagsledelse, melder Norges Håndballforbund.

- En kombinasjon av skadesituasjonen og brudd på interne spilleregler, gjør at Frank Løke har forlatt den norske troppen i Sverige. Han vil dermed ikke være aktuell som spiller i den siste VM-kampen som Håndballgutta spiller torsdag kveld. Spillerne er skuffet over tillitsbruddet, og sett i sammenheng med tidligere historikk er Frank Løke ikke lenger aktuell for landslagsspill med dagens lagledelse, skriver Håndballforbundet i en pressemelding.

Ifølge TV 2 Sporten, skal Løke ha brutt regler i forhold til alkohol og leggetider. Dette skal ha skjedd etter en middag med resten av den norske troppen i går kveld.

Danskehat Håndballforbundet måtte også ta affære mot Løke tidligere i dag da 30-åringen kom med et voldsomt utfall mot de danske VM-semifinalistene.

- Jeg hater de jævla danskene! Jeg unner dem ingenting, sa han til TV 2.

Det var en uttalelse både lagkamerater og støtteapparat så seg nødt til å ta avstand fra.

- Forutsatt at Frank Løke er korrekt sitert i sine synspunkter om det danske laget som er gjengitt på tv2sporten.no, tar den samlede norske troppen avstand fra disse uttalelsene. Håndballgutta ønsker derimot alle semifinalelagene lykke til med sine kommende kamper, het det i en annen pressemelding på handball.no.

Uheldige episoder Løke har også vært involvert i uheldige episoder under landslagsoppdrag tidligere.

Han ble tatt for å ha kjøpt smuglerøl etter en landslagstur i 2007, og han ble også anholdt av politiet under en turnering i Paris for noen år siden. Da ble han tilbakeholdt i flere timer på en politistasjon.

I 2009, under VM den gangen, ble han straffet for å ha ødelagt inventar på hotellet det norske laget bodde på.

Bråk ble det også da han skrev under for både Zagreb og danske Skjern samtidig. Han ble utestengt fra europacupspill i flere måneder etter den episoden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer