Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Løke krevde at Larvik mer enn doblet lønna

Trenerkjæresten har selv tatt til orde for nøktern lønnspolitikk.

BRØT FORHANDLINGENE: Lønna Heidi Løke har bedt om av Larvik, er ifølge daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen høyere enn noen andre spillere i klubben. 
Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
BRØT FORHANDLINGENE: Lønna Heidi Løke har bedt om av Larvik, er ifølge daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen høyere enn noen andre spillere i klubben. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag kveld meldte NTB at Heidi Løke forlater Larvik, trolig til fordel for ungarske Györ.

Daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen ble tatt på senga av nyheten kom ut i media. Men han innser at kampen om å beholde strekjuvelen i klubben trolig er tapt - om ikke Larvik sprenger sitt eget lønnsbudsjett.

- En av suksessfaktorene i vår satsing er at vi ikke kan ende på dansk lønnsnivå. Det er riktig å beskrive den lønnsforventningen Heidi hadde til oss som dansk. Da ville vi rett og slett gått konkurs. Ikke som følge av ett lønnskrav, men hvis vi skulle begynne å gå den veien, sier Bruun Hansen til Dagbladet.

Vurderer å være åpne om alle tall
Han sier at klubbledelsen mandag formiddag diskuterte hvorvidt de skulle fortelle åpent hvor mye de har tilbudt Løke, og hvor mye hun krever for å bli i klubben, for å slippe spekulasjoner.

Noen avgjørelse har de ennå ikke tatt, men Bruun-Hansen røper likevel litt fra forhandlingene:

- Heidi ba om 60 prosent mer enn det vi kan tilby. Det kravet er vesentlig over det noen andre spillere i Larvik tjener. Heidi er helt klart i en situasjon hvor han har spilt seg opp på lønnspyramiden. Men sammenlignet med det hun har tjent tidligere, er kravet hennes mer enn dobbelt så høyt. Vi har tilbudt henne topplønna i klubben - det som vi har i banken og som vi har mulighet til, sier Bruun-Hansen.

Det spesielle er at Larvik-trener Karl Erik Bøhn, som er Løkes kjæreste, selv har vært med på å utforme klubbens lønnspolitikk.

- I dette tilfellet vet jo Karl Erik hva de andre spillerne tjener. Han har vært med på legge føringene for det, og også på å legge lønnspolitikken i Larvik - at vi ikke skal ha dansk lønnsnivå. Hadde vi begynt den galoppen, ville eventyret vært over. Det har vi bare ikke råd til å innfri.

- Hva tenker dere om den dobbeltrollen?

- De konklusjonene må andre trekke. Jeg kan ikke gjennom Dagbladet eller andre ta en diskusjon på det, men å si at det er en veldig spesiell situasjon er ikke å overdrive. Vi skulle gjerne vært alt dette foruten.

- Tror du det har påvirket forhandlingene?

- Det må nesten Heidi svare på. Men det er åpenbart at det er problematisk, sier Bruun-Hansen.

Vet ikke Bøhn slår følge
Bøhn har selv kontrakt med Larvik ut denne sesongen og en til. Om han eventuelt blir med på flyttelasset til Ungarn, eller fortsetter som trener i Larvik, tør ikke den daglige lederen å si sikkert.

- Karl Erik har kontrakt ut neste sesong, og det er det som gjelder. Utover det kan jeg ikke kommentere det. Jeg har ikke pratet med Karl Erik, jeg vet ærlig talt ikke. Dette kom brått på, det var ikke meningen at det skulle offentliggjøres i dag.

- Er det mulig at Løke likevel blir i Larvik?

- Så lenge hun ikke har skrevet kontrakt med en annen klubb kan du aldri si aldri. Men det finnes bunn i klubbkassa, og vi vil aldri legge oss på kostnadsnivåer vi ikke har rammer til. Hvis vi ikke vil høyne sportsbudsjettet, må vi enten si opp andre spillere eller bruke av penger vi ennå ikke har tjent. Begge alternativene er dårlige for Larvik Håndballklubb, sier Bruun Hansen.

Heidi Løke og Karl Erik Bøhn har ikke besvart henvendelsene fra Dagbladet i kveld.

SLÅR FØLGE MED LØKE?: Trener Karl Erik Bøhn har kontrakt med Larvik ut neste sesong. 
Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
SLÅR FØLGE MED LØKE?: Trener Karl Erik Bøhn har kontrakt med Larvik ut neste sesong. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!