TILBAKE: Heidi Løke var tilbake for Norge etter skadetrøbbel, og storspilte da Romania ble knust 32-21. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
TILBAKE: Heidi Løke var tilbake for Norge etter skadetrøbbel, og storspilte da Romania ble knust 32-21. Foto: Berit Roald / NTB ScanpixVis mer

Løke med «comeback» i Norge-seier: - Deilig å spille kamp igjen

Norge knuste Romania. 

Heidi Løke sjekket inn igjen for Norge i OL-kampen etter skadetrøbbel. Torsdag ble det 32-21 over Romania.

Det var håndballjentenes første kamp i oppkjøringen til OL. Løke scoret etter 22 minutter. Før det hadde hun drevet fram tre norske straffekast.

Ungarn-proffen (Györ) pådro seg et brudd i hælen i slutten av mai. Prognosen fortalte at hun trolig ville være tilbake i løpet av fire til seks uker, men man vet aldri helt med slike skader.

Fornøyd med spillet

Løke i toppslag er verdens suverent beste strekspiller i angrep. Hun har stort sett herjet som hun vil i flere sesonger.

Et Norge med og uten henne, er så smått to forskjellige ting. Det fikk rumenerne merke også denne gangen.

– Det var deilig å spille kamp igjen. Jeg fikk jo med meg en uke i Portugal og har trent godt fysisk. Jeg synes vi gjorde mye bra i denne kampen, sa Løke til NTB.

Løke er ingen nykommer på det norske laget. Det er derimot Emilie Hegh Arntzen som var overraskelsen i OL-troppen. Hun viste mye bra torsdag.

– Det var deilig å få det til – også i forsvar. Det er tøft å spille mot sine egne på trening, sa Arntzen til NTB etter fire mål og solid defensiv jobb.

Esset borte

Norge gikk fra 4-6 etter 12 minutter til 12-9 ved pause. Og alt er som vanlig før et mesterskap. Spillet – både kollektivt og individuelt – svinger. Men i sum var det en sterk førsteetappe på veien mot Rio de Janeiro.

Kampens perle sto Nora Mørk for. Hennes avslutning til 20-13 kan ha vært tidenes hardeste landslagsskudd.

Romania manglet sin superstjerne Cristina Neagu. Hun satt på benken, men uten spillerdrakt. Neagu er av svært mange ansett som verdens beste bakspiller.

Hennes fravær gjorde sannsynligvis Norges vei mot seier en god del enklere.

Noen kommer og noen går for trener Thorir Hergeirsson: Fem timer før kampstart slapp forbundet nyheten om at Linn Jørum Sulland ikke spiller OL.

Hun har pådratt seg en kneskade. Den kan sette henne utenfor i flere måneder. Sulland er jenta som nesten på egenhånd reddet Norge til OL-gull med knallspill i finalen mot Montenegro i London for snart fire år siden.

Hennes venstreslegge blir savnet i Rio-lekene.

Sanna Solberg ble hjulpet av banen med et vondt kne i 2.-omgangen. Det er trolig ikke snakk om noen alvorlig skade.

Rett inn?

Hva gjør så dette for den endelige troppen? Ikke usannsynlig at reserven Marit Malm Frafjord går inn og får en fast plass.

I tidligkampen fredag slo Spania Frankrike 21-17. Spanjolene er Norges andre motstander i OL. Turneringen starter for Norges del med vertsnasjon Brasil 6. august.

Etter gull både i 2008 og 2012 kan de norske jentene i sommer kopiere Danmarks OL-trippel (1996, 2000 og 2004).

(NTB)