Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Løke og Herrem reagerer på dansk trenerutspill: Nekter spillere å bli gravide

En dansk håndballtrener skal ha gitt klar beskjed til spillerne: - Dere får ikke bli gravide. 

ALDRI ET TEMA: Camilla Herrem har aldri opplevd noe liknende. Og det er hun glad for. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ALDRI ET TEMA: Camilla Herrem har aldri opplevd noe liknende. Og det er hun glad for. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): - Hvis det stemmer, så syns jeg det er idiotisk. Det er ikke noe en klubb skal bestemme. Det er greit at håndball er jobben, men det er snakk om å stifte en familie: Det får folk bestemme selv når skal skje, sier Camilla Herrem til Dagbladet.

Det er Michael Sahl Hansen, direktør i den danske håndballspillerforeningen, som bekrefter saken overfor danske TV 2 i dag.

Han sier:

- Vi har fått en melding om at en trener har stilt seg foran troppen og sagt at det ikke er greit å bli gravid. Det kan vi på ingen måte akseptere. Det går ikke an å behandle ansatte på den måten.

Sahl fortsetter:

- Nå blir det opp til advokatene våre å finne ut hvilke konsekvenser dette får.

TAR SAKEN: Michael Sahl Hansen. Foto: Haandboldspiller.dk
TAR SAKEN: Michael Sahl Hansen. Foto: Haandboldspiller.dk Vis mer

Danske Ekstrabladet skriver i kveld at det er den tidligere landslagstreneren Jan Pytlick, som nå trener Odense, som skal ha gitt beskjeden.

Bakgrunnen skal være at Susan Thorsgaard, Susanne Madsen og Stine Svangård hadde gitt beskjed om at de var gravide.

- Jeg har fått en henvendelse fra spillerforeningen angående Jan Pytlick, og jeg kan bekrefte at jeg og Pytlick har snakket om situasjonen, sier Jørn Bonnesen, sjef i Odense til Ekstrabladet.

- Ikke greit

Den norske håndballspilleren Heidi Løke er gravid i sjette måned, og har sønnen Alexander fra før.

Strekspilleren, som har blitt kåret til verdens beste håndballspiller, reagerer på utspillet fra Danmark.

Dagbladet visste ikke hvilken dansk trener det gjaldt da vi snakket med Løke og Herrem onsdag kveld.

- For å si det sånn: Jeg syns det er veldig spesielt. Det er ingen som har noe med når man planlegger å få barn, når de blir gravide eller hva slags konsekvenser det får. Det er drøyt, sier Løke til Dagbladet.

Hun er likevel ikke veldig overrasket over utspillet:

SKAL TILBAKE: Heidi Løke er gravid i sjette måned. Hun forteller at svangerskapet har gått veldig bra så langt, og at hun fortsatt trener for å bli klar til seriestart. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKAL TILBAKE: Heidi Løke er gravid i sjette måned. Hun forteller at svangerskapet har gått veldig bra så langt, og at hun fortsatt trener for å bli klar til seriestart. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg er litt kjent med dette selv. I Øst-Europa og Ungarn hvor jeg spiller, er det jo en del som må skrive under på at de ikke får lov til å bli gravide mens de har kontrakt med klubben, forklarer Løke.

- Har du noen gang gjort det?

- Nei, jeg har aldri hatt det, for å si det sånn.

Løke forteller at det var et stort løft for henne å bli mamma for første gang, og sier at det var først da karrieren virkelig begynte å blomstre:

- Og se på Larvik. Der er det mange mammaer, og de er jo med helt i toppen.

- Ikke vanlig

Vardar-spiller Camilla Herrem reagerer også på utspillet fra Danmark:

- Har du opplevd noe liknende?

- Jeg har aldri hørt noen av mine trenerne si noe sånn. Det er jeg glad for. Det er ikke veldig vanlig at man hører det, i hvert fall ikke Danmark, forteller Herrem, som har spilt for den danske klubben Aalborg.

Hun er også kjent med at det kan forekomme at det er «graviditetsforbud» i enkelte kontrakter, særlig i Øst-Europa, men bekrefter at hun aldri har hatt noe sånn selv.

- Det er så privat, man skal ikke snakke om sånne ting. Klubben skal ikke spørre om når jeg skal ha barn. Det er helt og holdent mitt valg, sier Herrem.

Fikk halvvert lønn

Den norske håndballkeeperen Katrine Lunde ble i 2014 gravid da hun spilte for den ungarske klubben Györ.

Da hun orienterte klubben om at hun var gravid, så svarte klubben med å trekke henne i lønn, framfor å gratulere henne med graviditeten.

- De trakk meg mer enn 50 prosent i lønn fra den dagen jeg sa fra om graviditeten, sa hun til Dagbladet i 2014.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media