Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Løke og Leganger leker seg til Larvik-suksess

Konkurrerer mot hverandre på trening.

LEKEKAMERATER: Heidi Løke og Cecilie Leganger motiverer hverandre på Larvik-treningene med interne konkurranser. Også Løkes sønn Alexander (3) er begeistret for keeper-legenden, og droppet nylig en tur til lekeland for å leke med Cecilie. Foto: Torbjørn Berg
LEKEKAMERATER: Heidi Løke og Cecilie Leganger motiverer hverandre på Larvik-treningene med interne konkurranser. Også Løkes sønn Alexander (3) er begeistret for keeper-legenden, og droppet nylig en tur til lekeland for å leke med Cecilie. Foto: Torbjørn Berg Vis mer

Direkte i håndballstudio klokka 16.45: Larvik - Itxako

LARVIK (Dagbladet): To dager før Larviks hjemmekamp mot spanske Itxako i Champions League-finalen, var pressen invitert på lunsjmøte med Larvik-troppen. Og tre år gamle Alexander.

Han er gjerne med mamma Heidi Løke (28) på torsdagstreningene, da det er mye fysisk trening for spillerne. Og det er ikke mangel på leketanter. Men keeperveteranen Cecilie Leganger (36) er en favoritt.

- Han er veldig glad i Cecilie. Faktisk droppet han å bli med broren min til lekeland fordi han heller ville bli med i bursdagen til Gro (Hammerseng). Der hadde han nemlig hørt at Cecilie skulle være, og han ville heller leke med henne, forteller Løke.

Interne kamper Men også mamma har hatt en «lekekamerat» på treningene den sesongen hun har fått i Larvik sammen med Leganger.

- Vi pleier å ha interne konkurranser på treningene. Jeg teller scoringer og hun teller redninger. Det gjør at man må konsentrere seg ekstra mye, sier Løke.

- Og hvem av dere går seirende ut av de fleste duellene?

- Den siste uka tror jeg at jeg leder. Men hun har vært litt uheldig, og en del skudd har gått inn via hendene hennes.

Da Leganger like etterpå kommer bort til bordet, ber Dagbladet om hennes vurdering av duellen den siste uka før Larviks debut i en mesterligafinale.

- Ler av utrusningene mine Leganger svarer bekreftende med et nikk og en pekefinger i retning Løke. Også hun synes duellene med sesongens toppscorer i Champions League setter en ekstra spiss på treningene. Men det er en utfordring å møte noen som kjenner deg så godt.

- Jeg har en utrusning jeg pleier å bruke, men den vet Heidi at kommer, og da begynner hun bare å le, forteller Leganger.

Betydningen Leganger har for Larvik foran finalekampene mot Itxako er imidlertid ingenting å le av. Keeperen er den eneste i troppen som har spilt Champions League-finaler før - hun har tapt én og vunnet to.

- Når det gjelder sjansene våre i finalen, tenker jeg bare: «Vi har jo Cecilie». Hun er helt fantastisk i mål. Men enda bedre som menneske. Hun har et stort engasjement, og gir så mye av seg sjøl. Hun er en sånn som gir deg masse energi. Jeg er glad jeg fikk bli kjent med henne, skryter Løke.

For etter én sesong på lag med Leganger, avslutter strekspilleren sin andre periode i Larvik HK med de to finalekampene i Champions League før hun flytter til Ungarn og storlaget Gy?r foran neste sesong.

- Fortsett å mase, Thorir! Om hun skal spille sammen med Leganger igjen, må det trolig bli på landslaget. Løke er en av de som ikke har gitt helt opp å få Leganger til å takke ja til et comeback og en mulighet til å komplettere medaljesamlingen med et OL-gull i London neste sesong.

- Jeg prøver jo, men har vel innsett at Cecilie må føle for dette selv. Men jeg synes Thorir (landslagstrener Hergeirsson) skal fortsette å mase, smiler Løke.

Cecilie Leganger står fortsatt på at hun ikke har overskudd til mer enn klubbhåndballen ved siden av studier og andre gjøremål.

- Men det er viktig å understreke at det er forskjell på å nekte å spille på landslaget og å takke nei. Det dreier seg ikke om noen personkonflikter eller noe sånt. Men jeg stiller så store krav til meg selv at jeg ikke bare vil stille på trening, men bidra også.

Og OL-gullsjansen velger hun bare å fleipe bort.

- Jeg har sagt at om jeg skal stille i OL, så blir det i sleggekast, sier Leganger.

• Larvik spiller første finalekamp hjemme mot Itxako Reyno de Navarra i dag klokka 16.45. Returkampen går i Pamplona i Spania lørdag 14. mai.

DRØMMEPUNKTUM: Heidi Løke gleder seg til å oppleve noe helt i Ungarn og Gy?r. - Men det hadde vært veldig gøy å avslutte i Larvik med et Champions League-gull. Løke topper toppscorerlista med 93 CL-mål foran de to finalekampene. Foto: Torbjørn Berg
DRØMMEPUNKTUM: Heidi Løke gleder seg til å oppleve noe helt i Ungarn og Gy?r. - Men det hadde vært veldig gøy å avslutte i Larvik med et Champions League-gull. Løke topper toppscorerlista med 93 CL-mål foran de to finalekampene. Foto: Torbjørn Berg Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media