VANT: Katrine Lunde (bildet) og Heidi Løke spiller begge i ungaske Györ, som i dag vant finalen i mesterligaen - og tok sin andre mesterligatriumf på rad. Foto: AP Photo/MTI,Aniko Kovacs
VANT: Katrine Lunde (bildet) og Heidi Løke spiller begge i ungaske Györ, som i dag vant finalen i mesterligaen - og tok sin andre mesterligatriumf på rad. Foto: AP Photo/MTI,Aniko KovacsVis mer

Løke og Lunde vant mesterligaen for andre året på rad

Ubeseiret gjennom mesterligaen.

Etter å ha spilt gjennom hele mesterligaen uten å tape én kamp, kunne Györ søndag juble for sin annen mesterligatriumf på rad. Budocnost ble slått med 27-21.

Heidi Løke, Katrine Lunde og deres lagkamerater i det ungarske laget gikk ubeseiret gjennom både gruppespillet og hovedrunden i mesterligaen. Lørdag beseiret de Midtjylland i semifinalen, og søndag var det Budocnost som måtte bukke under i finalen.

Finalen åpnet med et brak for Györ, som nøt godt av støtten fra hjemmefansen på tribunen. De regjerende mesterne var best i alt og skaffet seg raskt en solid ledelse, blant annet ved scoringer av Heidi Løke.

Budocnost, som holdt Györ til uavgjort to ganger tidligere i mesterskapet, kom tilbake fra 6-12 til 9-13 mot slutten av første omgang, men lå under med 10-15 til pause.

Gode nordmenn I annen omgang var det bare å holde ledelsen ved like for det ungarske stjernelaget. Lunde i Györ-buret fikk ofte Budocnost-angrepet tett opp i seg, spesielt når ungarerne spilte i undertall, men leverte flere gode redninger på tampen. Det gjorde at hun kunne juble for sin fjerde mesterligatittel i karrieren.

Løke spilte også en sentral rolle både i semifinalen lørdag og i finalen søndag. Totalt noterte den ivrige strekspilleren seg for fire scoringer i finalen, som for øvrig var hennes fjerde finale på rad i turneringen.

Tidligere søndag slo Vardar Skopje danske Midtjylland med 34-31 i kampen om bronsemedaljen.

(NTB)

SENTRAL ROLLE: Heidi Løke spilte en sentral rolle i mesterligatriumfen søndag. Foto: AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
SENTRAL ROLLE: Heidi Løke spilte en sentral rolle i mesterligatriumfen søndag. Foto: AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK Vis mer