Løke-show da Norge knuste Island

Sterk test før VM.

Frank Løke og håndballgutta startet VM-oppkjøringen med lett seier fredag. Nå venter slaget om Norden mot Danmark.

Det blir også en siste test før VM der lagene er i samme pulje. Etter 34-22 (16-13) over Island er det bare å innstille seg på hardere skyts. Danskene er en outsider i VM etter sin EM-bronse i fjor.

Få lag matcher så hyppig mot hverandre som akkurat Norge og Danmark. Lørdagens kamp blir den femte mellom lagene på elleve måneder.

Frank Løke herjet vilt med Island. Hans evne til å få tak i vriene baller og skape mål er sjelden vare. Nå ga det åtte scoringer på ni forsøk i løpet av 45 minutter.

Keeper Steinar Ege (34) viste at noen håndballmålvakter er som rødvin: De blir bare bedre og bedre for hvert år. I VM for snart to år siden bar Ege laget til kvartfinale (tap mot Spania). Han blir nøkkelmann nummer én også denne gangen.

Sovnet

Norge åpnet friskt mot Island. Det sto 8-4 etter bra spill begge veier. Men så sovnet laget hen totalt en periode.

Islendingene snudde og gikk til 10-8-ledelse på et snaut kvarter. Men det snur fort i håndball. Norge fikk litt mer orden på alt og vips sto det 16-13 ved pause.

Annenomgangen var helt blottet for spenning. Norge fikk noen enkle kontringsmål og seilte fra til klar seier.

Håvard Tvedten - toppscorer i spansk toppserie - fikk fart på beina og løp inn noen scoringer.

SPILTE MED PONDUS: Frank Løke banket inn åtte mål på ni skudd mot Island - og det på bare 45 minutter. Foto: SCANPIX
SPILTE MED PONDUS: Frank Løke banket inn åtte mål på ni skudd mot Island - og det på bare 45 minutter. Foto: SCANPIX Vis mer

Det norske forsvarsspillet var den store beholdningen. Det er ikke ofte man havner så nær bare 20 baklengs mot en såpass bra motstander.

Norge avslutter firenasjonersturneringen med Polen søndag.

Etter fredagens kamp står trener Gunnar Pettersen med denne statistikken det siste året etter 22 kamper: 8 seirer, 2 uavgjort og 12 tap.

(NTB)