Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Heidi Løkes neste håndballklubb

Løke taus om framtida

Heidi Løke vil ikke snakke om framtida før den nåværende håndballsamlingen er over.

USIKKER FRAMTID: Heidi Løke vil ikke uttale seg om hvor hun spiller neste sesong, men hun har ingen planer om å trappe ned som håndballspiller. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
USIKKER FRAMTID: Heidi Løke vil ikke uttale seg om hvor hun spiller neste sesong, men hun har ingen planer om å trappe ned som håndballspiller. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Norge - Hviterussland kl. 19.

Det har vært mye spekulasjoner rundt Heidi Løkes framtid etter at det ble klart at Larvik ikke fikk fornyet lisensen, noe som betyr at klubben degraderes til førstedivisjon.

Løke skulle etter planen slutte seg til Larvik den kommende sesongen, men kontrakten hennes ble i månedsskiftet februar/mars sagt opp i likhet med alle andres avtaler.

Storhamar har varslet at de gjerne beholder strekspilleren.

Løke er ikke juridisk forpliktet til å spille for Larvik den kommende sesongen, men har en muntlig avtale med klubben.

- Jeg har egentlig ikke så mye å si om det akkurat nå. Nå er jeg på samling med landslaget og har lyst til å konsentrere meg om det. Det får jeg ta når samlingen er over, sier Løke til Dagbladet når hun blir spurt om sin neste klubb.

VM-kvalik mot Hviterussland

Løke ønsker ikke å kommentere hvilke alternativer hun har.

- Nei, egentlig ikke. Jeg ønsker ikke å kommentere det. Ferdig, smiler Løke.

Nå venter kamp mot Hviterussland i kveld, der det står om en VM-billett i Japan 2019.

Den første kampen endte med norsk seier - 21-34 - mens returoppgjøret spilles på Sotra Arena i kveld.

- Det er veldig gøy å være tilbake. Nå har jeg ikke spilt landskamp siden desember, så jeg gleder meg veldig til å spille igjen. Jeg tror det er veldig bra at vi har kampen mot Sverige først slik at vi får øvd oss litt på det vi trenger inn mot kvalikkampene mot Hviterussland, sier Løke.

LYTT TIL OSS: Nora Mørk, Sander Sagosen, Mikkel Hansen, og Stine Bredal Oftedal er bare noen av stjernene som er med i videoen der spillerne ber om å bli hørt. Video: EHPU. Vis mer

Spennende periode

De norske jentene står overfor to svært innholdsrike år.

Først venter et potensielt VM i Japan i desember i år. Deretter venter OL i Tokyo sommeren 2020, før EM skal spilles i Norge og Danmark i desember 2020.

- Det er fantastisk gøy å være med på mesterskap. Det er et år som blir veldig gøy. Jeg har jo vært med på dette tidligere. Jeg gleder meg til tida framover, sier Løke.

Norge kom på en skuffende femteplass i fjorårets EM. Fjerdeplass ville gitt en direkte plass i årets VM.

På spørsmål om hvor det norske landslaget står nå kontra EM i fjor, sier Løke:

- Vi har et utrolig godt lag. Vi har klassespillere i alle lagdeler. Det er utrolig synd med Katrine (Lunde). Men vi har Silje (Solberg) som er en fantastisk god keeper, og noen som kommer bak der. Den keeperplassen er jeg ikke redd for.

- Gjør vondt i sjela

Lunde røk korsbåndet da Vipers spilte i Champions League mot Metz. Keeperen mister VM, og ettersom rehabiliteringen antas å ta omtrent ett år, er det usikkert om hun rekker OL neste sommer.

- Det er forferdelig trist det som skjedde med Katrine. Det gjør vondt langt inn i sjela, sier Løke, og legger til:

SKADET: Katrine Lunde. Foto: NTB Scanpix
SKADET: Katrine Lunde. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Når noe sånt skjer, uansett hvem det er, gjør det vondt for medspillerne. Det blir et langt avbrekk, rehabilitering og operasjon. Det er en forferdelig skade, og dessverre er det mange som får den. Det er utrolig synd.

Lunde har cirka ett år igjen av kontrakten med Vipers. Trener Ole Gustav Gjekstad sa nylig til NTB at han ønsker henne med til 2023. Da vil Lunde være 43 år.

- Katrine kan holde på så lenge hun vil. Så lenge hun har motivasjonen, tror jeg ikke den alderen har så mye å si, sier Løke.

- Hva med Heidi Løke da? Hvor lenge kan hun holde på?

- Jeg kan også holde på ganske lenge. Jeg er kjempemotivert og synes det er utrolig gøy å spille håndball. Jeg har fått to barn og elsker å spille håndball. Hvorfor skal man da slutte med det? Den tida her får jeg jo aldri igjen. Jeg vil holde på så lenge jeg kan spille i toppen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!