I STORFORM: Linn Jørum Sulland har vært i storslag - spesielt i Champions League - i vinter. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
I STORFORM: Linn Jørum Sulland har vært i storslag - spesielt i Champions League - i vinter. Foto: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer

Løke-trusselen gir rom for Sulland-slegga

Champions League-lagene sliter med å knekke koden.

|||LARVIK (Dagbladet): I morgen står Larvik overfor en av de tøffeste utfordringene i klubbens historie, når den skal ut i Champions League-semifinale mot regjerende mester Viborg, på bortebane.

Det er mange ting som må slå Larviks vei om det skal ende med norsk seier. Og det viktigste de tok med seg på danskebåten i går ettermiddag - var vissheten om at skipet var lastet med formspillere.

En av dem er naturligvis eliteseriens toppscorer Heidi Løke. En annen er Linn Jørum Sulland. Og sammen har de vært en dødelig duo så langt i Champions League.

For flattOg da er det ikke nødvendigvis det direkte samspillet det er snakk om. Det er hvordan de utnytter hverandres trussel.

I flere av vinterens storkamper har nemlig motstanderne ligget klistret på Løke, gjerne med to spillere. Dette gjør forsvaret deres flatt, noe som er en gavepakke til Sulland.

- Linn skyter fantastisk fra lufta. Hvis de bare står på Heidi, får Linn muligheten til å gå opp. Og hun har vært aller best under press, i viktige kamper som er jevne helt til siste slutt, sier trener Karl Erik Bøhn til Dagbladet.

EKSTRA DIMENSJON: Larvik-trenerne Karl Erik Bøhn og Tor Odvar Moen mener Linn Jørum Sulland har gitt spillet deres en ekstra dimensjon. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
EKSTRA DIMENSJON: Larvik-trenerne Karl Erik Bøhn og Tor Odvar Moen mener Linn Jørum Sulland har gitt spillet deres en ekstra dimensjon. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer

Sulland er bevisst på å utnytte Løke-oppassingen.

- Det er veldig gøy å spille med en så god strekspiller, som vi både kan bruke og som motstanderne må passe så godt på. Da kommer de ikke så langt fram mot oss i bakspillerrekka, sier Sulland til Dagbladet.

- VærsågodOfte har vi sett at Champions League-motstanderne har hatt ett mål for øyet i førsteomgangen, nemlig å kneble Heidi Løke. Men hvis Linn Jørum Sulland og Tine Stange har truffet med kanonene - som de ofte har gjort - har lagene måttet snu på taktikken etter pause.

Noe som igjen har åpnet rom for Løke på linja.

- Det har ikke vært frustrerende å bli pakket inn, for så lenge de gjør det har vi mange bakspillere som utnytter det. Så værsågod, men jeg vet ikke hvor smart det er. Det er samme for meg hvem som scorer målene, bare vi får mange nok, sier Løke til Dagbladet.

Trener Tor Odvar Moen mener Larvik har fått en ekstra dimensjon takket være dette. Sulland har kommet inn og styrket skytset bakfra på høyresida og Stange har tatt nye steg på venstrebacken.

FRYKTET: Motstanderne har vært veldig opptatt av å stoppe Heidi Løke. Få lykkes. Foto: Svein André Svendsen/LARVIK HK
FRYKTET: Motstanderne har vært veldig opptatt av å stoppe Heidi Løke. Få lykkes. Foto: Svein André Svendsen/LARVIK HK Vis mer

- Det var det jeg håpet at jeg kunne være med på, å sørge for at Larvik scoret litt mer fra distanse, sier Sulland.

Møter Lunde-jenteneI de to siste Champions League-kampene i hovedrunden scoret duoen Løke og Sulland til sammen 36 mål. Nå er det Viborg - med Katrine Lunde Haraldsen og Kristine Lunde-Borgersen - som skal få unngjelde.

- Jeg tror det blir en veldig tøff kamp, men jeg synes vi har vært gode i år. De nye som har kommet inn, har hevet oss, sier Løke.

- Med full klaff kan vi slå dem. De har svakheter som alle andre, selv om det er et veldig bra lag. Vi må stå tett bakover og stoppe Bojana Popovic og Rikke Skov, som skyter hele tida. Og så må vi sette ballen i mål bak Katrine, forteller Sulland.

- Hvordan gjør dere det?

- Er det ikke sånn at alle gode skudd går inn? Men jeg tror ikke jeg skal fortelle i Dagbladet hvordan vi skal gjøre det - Katrine kan jo tross alt norsk.

STOR VINTER: Linn Jørum Sulland forteller i dagens papirutgave av Dagbladet om veien tilbake til formtoppen etter at hun ble vraket fra VM-troppen.
STOR VINTER: Linn Jørum Sulland forteller i dagens papirutgave av Dagbladet om veien tilbake til formtoppen etter at hun ble vraket fra VM-troppen. Vis mer

PS! Linn Jørum Sulland hadde feber og sto over onsdagens serieseier mot Nordstrand - som sikret klubbens 12. gull. Hun trente derimot styrke i går og semifinalen mot Viborg er ikke i fare.