Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Løke utestengt fra Champions League i ni måneder

Mister ikke EM for Norge.

UTESTENGT: Frank Løke er utestengt fra e-cupen, dersom han ikke når fram med en anke. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
UTESTENGT: Frank Løke er utestengt fra e-cupen, dersom han ikke når fram med en anke. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no): Frank Løke får ikke spille håndball i europeiske klubbturneringer på ni måneder.

Det er dommen fra det europeiske håndballforbundet EHF, etter at danske Skjern klaget inn nordmannen med påstander om at han hadde skrevet under for to klubber.

Får spille for Norge
Løke endte opp i Zabreb, landslagsspilleren mente kontrakten med danskene ga rom for det.

Ikke bare dømmes håndballspilleren til karantene i e-cupen fram til slutten av juni, han får ei bot på 10 000 euro, 85 000 kroner, på toppen.

Det positive ved dommen for Løkes del er at han fortsatt får spille klubbkamper i Kroatia, og han får spille for Norge i EM i januar. Han mister bare Zabrebs Champions League-kamper.

- Tvistemålsutvalget i EHF har funnet at Frank Løke har brutt IHF-regene for overganger ved å skrive under to arbeidskontrakter, uten formildende omstendigheter i denne saken. Frank Løke blir derfor suspendert fra alle internasjonale klubbturneringer i ni måneder fra og med 30. september, skriver EHF på sine nettsider.

Landslagssjef Robert Hedin forteller til Dagbladet at det var usikkerhet om hva utestengelsen gjaldt tidligere i dag. Han og forbundet trekker et lettelsens sukk over at strekspilleren ikke mister EM-sluttspillet.

- For Norges del er det ingenting, det er bare Champions League dette rammer. Løke er en bra spiller, og han styrker laget vårt hvis han fortsetter som dette, sier Hedin til Dagbladet.

Løke får også fortsette i Zabreb, den kontrakten kjennes gyldig fordi den først ble rapportert inn det nasjonale forbundet. Nordmannen regnes som en av verdens beste strekspillere og kommenter klubbkonflikten slik tidligere i sommer.

- Dette er tidenes mulighet for meg, og den sjansen lar jeg ikke gå ifra meg så lenge som jeg hadde en åpning i kontrakten med Skjern om å kansellere denne.

Dansk klage
Danske Skjern klagde inn Løke til EHF, selv om de visste at han ikke ville spille for klubben.

- Avtaler skal holdes, så enkelt er det, sa klubbformann Carsten Thygesen til klubbens hjemmeside.

Løke har 21 dager på seg hvis han ønsker å anke avgjørelsen. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling