Linköping, Sverige 20110120.
Erlend Mamelund (t.v.) og Frank Løke under VM-kampen i håndball mellom Norge og Island i Linköping i Sverige torsdag kveld.  Kampen endte 29-22 til Island.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Linköping, Sverige 20110120. Erlend Mamelund (t.v.) og Frank Løke under VM-kampen i håndball mellom Norge og Island i Linköping i Sverige torsdag kveld. Kampen endte 29-22 til Island. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Løke var oppe hele natta og drakk alkohol

Hedin slår tilbake mot Løke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Frank Løke uttalte seg i dag for første gang etter at han i går ble kastet ut av den norske landslagstroppen.

I en pressemelding skriver strekspilleren at han synes det er «trist å ha blitt kastet ut for en mindre forseelse». I et intervju med TV 2 Sporten er han enda krassere og sier at:

- Hvis jeg som 31 år gammel skal bli kastet ut av landslaget på grunn av leggetid, synes jeg det er latterlig. Det er typisk norsk. Det hadde ikke skjedd noe annet sted, sier han i intervjuet.

Oppe hele natta Løke sier at han ikke drakk mer alkohol enn det som ble gitt på sponsormiddagen han var på med resten laget, men Robert Hedin hevdet etter seieren over Serbia at Løke var oppe hele natten og at han drakk øl også etter middagen.

- Han mener det er en bagatell? Det er vel delte meninger om det. Det er absolutt ikke tillatt å drikke alkohol på natten og være oppe hele natten. Vi vil vinne og bli bedre, og vi blir ikke bedre av slikt, så derfor er det helt uaktuelt, sa Hedin til TV 2 Sporten.

- Dere vet altså at han drakk alkohol etter at han dro fra sponsorfesten?

- Ja, svarte Hedin som avslørte at det også hadde vært tidligere episoder uten å ville gå nærmere inn på det.

<strong>SAMLET BAK UTKASTELSEN:</strong> Norges lagleder Espen Karlsen sier at hele det norske laget står samlet bak utkastelsen av Frank Løke. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SAMLET BAK UTKASTELSEN: Norges lagleder Espen Karlsen sier at hele det norske laget står samlet bak utkastelsen av Frank Løke. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Dette er regler som vi har laget sammen, og som Frank også har vært med på. Jeg har snakket med ham mer enn én gang. Nå er det bare for mye. Nå er det slutt.

Begeret var fullt Landslagets hovedleder Espen Karlsen sa tidligere torsdag at han ble oppgitt da Dagbladet leste opp Løke-sitatene for ham. Han ville ikke gi noen videre kommentar utover at hele laget står bak utkastelsen av 31-åringen.

- Det er hans oppførsel, historikk og hendelsene på hotellet videre ut på natta som ikke er forenlig med våre spilleregler. Begeret var fullt, sa han til Dagbladet.

Løka hevder at det ikke ble drukket mer alkohol etter middagen, og kritiserer i pressemeldingen landslagsledelsen for at det har blitt fremstilt som et brudd på alkoholreglementet. Karlsen vil ikke gå i detaljer om eksakt hvorfor Løke ble kastet ut.

- Jeg har ingen videre kommentar til det, utover at det er en samlet tropp som reagerte på oppførselen hans. Løkes oppførsel passer ikke med våre spilleregler, sier Karlsen.

Løkes pressemelding:

Hei!!!

Jeg syntes det er trist at jeg er har blitt sparket ut av laget for en mindre forseelse. Jeg syntes det er merklig at jeg blir beskyldt for brudd på interne alkoholregler, når det var landslagets ledelse med Espen Karlsen i spissen som stod for "sponsormiddagen". Hele laget samt sponsorer og landslagets ledelse var invitert på middag.

Jeg satt faktisk hele kvelden, når det ble konsumert alkohol, på bord med Hedin og Karlsen eller ved nabobordet med sponsorer. Jeg hadde en veldig hyggelig tone med sponsorene og jeg tror de hadde det hygelig også.

Jeg syntes det er underlig at NHF nå fremstiller det som, at jeg har brutt alkoholreglene. Det eneste punktet jeg tar selvkritikk på er at jeg skulle gått rett i seng da jeg kom tilbake på spillerhotellet.

Jeg ble sittende på ett rom med 15-20 landslagsspillere fra flere nasjoner, også norske. Det var en hyggelig tone men det ble ikke konsumert alkohol. Sammen med noen av de spanske landslagsspillerne gjorde jeg noen morsomheter, som blant annet å vekke flere sovende spanske landslagsspillere.

At dette fører til utestengelse fra landslaget under Hedin som sjef syntes jeg er urimelig. Min rolle i laget var også avgjort i forhold til min skade og spilletid i den siste kampen.

Det er utrolig trist at jeg skulle få en så dårlig behandling etter 11 år og over 180 kamper med flagget på brystet. Og dette pga at jeg ikke overholdt leggetiden. Uansett ønsker jeg gutta på laget lykke til videre med kvalik og eventuelt EM i Serbia neste år.

Frank Løke

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer