- Løke var oppe hele natta og drakk alkohol

Hedin slår tilbake mot Løke.

Linköping, Sverige 20110120.
Erlend Mamelund (t.v.) og Frank Løke under VM-kampen i håndball mellom Norge og Island i Linköping i Sverige torsdag kveld.  Kampen endte 29-22 til Island.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Linköping, Sverige 20110120. Erlend Mamelund (t.v.) og Frank Løke under VM-kampen i håndball mellom Norge og Island i Linköping i Sverige torsdag kveld. Kampen endte 29-22 til Island. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Frank Løke uttalte seg i dag for første gang etter at han i går ble kastet ut av den norske landslagstroppen.

I en pressemelding skriver strekspilleren at han synes det er «trist å ha blitt kastet ut for en mindre forseelse». I et intervju med TV 2 Sporten er han enda krassere og sier at:

- Hvis jeg som 31 år gammel skal bli kastet ut av landslaget på grunn av leggetid, synes jeg det er latterlig. Det er typisk norsk. Det hadde ikke skjedd noe annet sted, sier han i intervjuet.

Oppe hele natta Løke sier at han ikke drakk mer alkohol enn det som ble gitt på sponsormiddagen han var på med resten laget, men Robert Hedin hevdet etter seieren over Serbia at Løke var oppe hele natten og at han drakk øl også etter middagen.

- Han mener det er en bagatell? Det er vel delte meninger om det. Det er absolutt ikke tillatt å drikke alkohol på natten og være oppe hele natten. Vi vil vinne og bli bedre, og vi blir ikke bedre av slikt, så derfor er det helt uaktuelt, sa Hedin til TV 2 Sporten.

- Dere vet altså at han drakk alkohol etter at han dro fra sponsorfesten?

- Ja, svarte Hedin som avslørte at det også hadde vært tidligere episoder uten å ville gå nærmere inn på det.

SAMLET BAK UTKASTELSEN: Norges lagleder Espen Karlsen sier at hele det norske laget står samlet bak utkastelsen av Frank Løke. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SAMLET BAK UTKASTELSEN: Norges lagleder Espen Karlsen sier at hele det norske laget står samlet bak utkastelsen av Frank Løke. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Dette er regler som vi har laget sammen, og som Frank også har vært med på. Jeg har snakket med ham mer enn én gang. Nå er det bare for mye. Nå er det slutt.

Begeret var fullt Landslagets hovedleder Espen Karlsen sa tidligere torsdag at han ble oppgitt da Dagbladet leste opp Løke-sitatene for ham. Han ville ikke gi noen videre kommentar utover at hele laget står bak utkastelsen av 31-åringen.

- Det er hans oppførsel, historikk og hendelsene på hotellet videre ut på natta som ikke er forenlig med våre spilleregler. Begeret var fullt, sa han til Dagbladet.

Løka hevder at det ikke ble drukket mer alkohol etter middagen, og kritiserer i pressemeldingen landslagsledelsen for at det har blitt fremstilt som et brudd på alkoholreglementet. Karlsen vil ikke gå i detaljer om eksakt hvorfor Løke ble kastet ut.

- Jeg har ingen videre kommentar til det, utover at det er en samlet tropp som reagerte på oppførselen hans. Løkes oppførsel passer ikke med våre spilleregler, sier Karlsen.