Løke vil straffe sine kommende lagkamerater

Girer seg opp til duell mot Lunde Haraldsen og Györ.

IKKE PÅ LAG ENNÅ: Heidi Løke og keeper Katrine Lunde Haraldsen møtes til duell i mesterligaen.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
IKKE PÅ LAG ENNÅ: Heidi Løke og keeper Katrine Lunde Haraldsen møtes til duell i mesterligaen. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Heidi Løke girer seg opp til duell mot Katrine Lunde Haraldsen og sin nye arbeidsgiver Györ. Lørdag smeller det i mesterligaen.

En turbulent vintermåned til tross: Løke bare fortsetter å øse inn mål og er toppscorer i turneringen med 63.

Hva biter egentlig på 29-åringen?

- Når jeg spiller håndball, spiller jeg håndball. Da tenker jeg på det. Men saken er jo der hele tiden ellers. Likevel gir jeg alt for Larvik, sier Løke til NTB.

Hennes samboer Karl Erik Bøhn ble sparket som LHK-trener rett etter nyttår. Partene møtes snart i rettssalen. Løke er irritert og sint på hvordan LHK-ledelsen har håndtert saken.

Løke underskrev en 2-årskontrakt med Györ. Der får hun et veldig lønnshopp. Ungarske håndballkjennere sier det er snakk om en årsgasje på 1,2 millioner kroner.

Tøft Lørdag støter Løke på landslagskeeper Lunde Haraldsen. - Hun er en flott menneske som bryr seg mye om andre. På banen er hun en ekstrem vinnertype. Hun har kanskje noen svakheter, men det vil jeg ikke si noe om. Alt i alt er hun og vår Cecilie Leganger de beste i verden. Det blir en skikkelig målvaktduell, sier Løke.

I vår var det Lunde Haraldsen som stoppet Larviks mesterligaferd i semifinalen. Viborg vant så finalen over Oltchim Valcea.

Nå deler hun spilletiden med Katalin Pálinger, Ungarns keeperdronning.

- Vi tar én omgang hver i så godt som hver kamp. Det fungerer fint. Jeg har noen tanker om hvordan jeg skal stoppe Løke, men det vil jeg ikke si noe om, sier Lunde Haraldsen til NTB.

Klare? Vinner LHK er laget så godt som klart for semifinale allerede, bare halvveis i gruppespillet.

Det er ventet nær 4500 tilskuere til kampen som har en rekke poenger etter Løkes kontraktsignering i romjula.

Hos Györ spiller også jenta som kan erstatte Løke i Larvik neste sesong. Østerrikske Simona Spiridon er ikke noen dårlig spiller. Hun har laget 26 mål så langt denne sesongen.

Det er likevel omtrent et «oppløp» bak Løke.

- Jeg vil vinne mesterligaen med Larvik. Skal vi klare det, må vi slå Györ, sier Larviks største stjerne ved siden av Leganger.

- Jeg har litt kontakt med Györ. De følger med på hva som skjer og sender meg noen meldinger på sms og mail innimellom.

De to beste fra hver gruppe får plass i semifinalen. Det betyr også at Györ og Larvik faktisk kan møtes også i finalen.

(NTB)