MELDT KLAR: Heidi Løke sier hun er friskmeldt etter fotskaden hun fikk i mai og er hundre prosent klar for OL i august. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MELDT KLAR: Heidi Løke sier hun er friskmeldt etter fotskaden hun fikk i mai og er hundre prosent klar for OL i august. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Løkes svar etter OL-spekulasjonene: - Jeg har presset meg hardt

Melder seg hundre prosent klar.

ULLENSAKER (Dagbladet): Heidi Løke (33) pådro seg et brudd i foten i slutten av mai. Dette skjedde etter en overtråkk på trening med Györ.

Dermed kom også spekulasjonene om strekspilleren er hundre prosent klar for sommer-OL i Rio de Janeiro med avkast 6. august.

Løke selv kan derimot berolige håndballfansen:

- Nå er foten min helt bra, sier Løke til Dagbladet.

Györ-spilleren holder seg likevel unna håndballparketten og har den siste uka på landslagssamling i portugisiske Algarve prioritert fysiske treningsøkter.

Bedre enn før

Halvannen måned før OL er hun klar i talen. Det hun til Dagbladet under en presseseanse ved Gardermoen søndag.

- Foten er ikke et problem eller et tema. Jeg hadde vondt i tre-fire dager. Nå er jeg hundre prosent klar. Jeg har trent veldig bra de siste ukene, spesielt fysisk. Jeg er nå i enda bedre form enn før. Det eneste som gjelder er å komme seg tilbake på banen. Det går raskt, sier Løke, som beskriver skaden som «en sprekk i et bein i ankelen».

- Hvordan har du trent?

- Jeg har vært med landslaget nå den siste uka og kjørt noen skikkelig hardøkter. Jeg har presset meg selv hardt og vet at OL-formen kommer. Jeg har aldri vært redd for at OL skulle ryke, selv om andre kanskje har tenkt tanken, sier Løke, som er kjent for sin råskap som strekspiller.

Brutalt uttak

Spilleren med 164 landskamper og 612 mål var med på OL-gullet i London for fire år siden. Nå sikter hun igjen mot toppen. Men på Dagbladets spørsmål om å sammenlikne OL-troppene, blir det noen sekunders tenkepause.

- Hm. Det er så lenge siden... Men jeg synes vi har et veldig godt lag før dette mesterskapet. Vi har en god blanding av rutine og unge spillere. Samtidig er det mange gode som ikke får være med. Det er hardt og brutalt. Sånn er idretten noen ganger, sier Løke.

Blant annet EM- og VM-vinner Silje Solberg (26) er ikke med i 14-mannstroppen. Heller ikke Stine Skogrand, Pernille Wibe, Vilde Ingstad, Betina Riegelhuth, eller Marta Tomac er med fra laget som tok VM-gull i desember.

Norge møter Brasil (6/8), Spania (8/8), Angola (10/8), Montenegro (12/8) og Romania (14/8) i gruppespillet. De fire beste fra puljen går videre til kvartfinale.

- DEILIG: Katrine Lunde var en av to keepere som ble tatt ut i landslagstroppen til håndballandslaget som skal til OL i Rio. Video: NTB Scanpix Vis mer