- Lokk Ørjan Berg med spillegaranti

Odd Grenlands trener Arne Sandstø mener det må være mulig å lokke Ørjan Berg tilbake på det norske landslaget gjennom å gi ham en spillegaranti.

Lag ditt eget landslag

- Hvis Nils Johan Semb gir Ørjan Berg en forsikring om at han skal spille fra start, kan det være mulig å overtale ham til landslagsspill igjen, sier Sandstø til Dagbladet.

- Jeg har stor forståelse for at Berg som en familiefar ikke reiser til Ukraina og Hviterussland for å sitte på benken, når han kunne vært hjemme og trent seg i bedre form. Berg har tross alt spilt mot alle de store klubblagene, og jeg forstår at det er mer moro med Champions League-spill i Rosenborg enn benkesliting på landslaget, sier Sandstø.

Tørre mer

Han ser gjerne at Ørjan Berg og Tommy Svindal Larsen spiller sammen på Norges midtbane i et 4- 4- 2-system.

- Norge trenger to spillere som kan spille ball. Det er en ekstrem mangelvare på ballspillere på det norske landslaget i øyeblikket, mener Sandstø.

Han mener det norske laget må tørre å holde ballen i laget.

- Det må være lov å spille gjennom midtbanen, og Erik Hoftun er en viktig brikke i så måte. Hoftun er Norges desidert beste midtstopper, med stort overblikk, og i tillegg er han flink til å slå oppspill. Han kan også utfordre i to- mot en-situasjoner offensivt, sier Sandstø.

Skuffet

Han er svært skuffet over Norges innsats mot Nederland forrige onsdag.

- Det var veldig skuffende, og det virker som om det finnes andre valgmuligheter enn lange baller framover. Det snakkes mye om ferdigheter i norsk fotball, men jeg er helt sikker på at de spillerne som spilte mot Nederland, har langt større ferdigheter enn de fikk vist fram, sier Sandstø.

Han reagerer også kraftig på en uttalelse Egil Olsen skal ha kommet med etter kampen.

- Drillo sa at unge friske norske ungdommer bør kunne klare å løpe i 90 minutter. Det viser tydelig at det er lenge siden Drillo har vært på en fotballbane. Det nytter ikke å vinne når du bruker 80 minutter av tida for å løpe etter en ball, sier Sandstø.

- Holtan i mål

I målet mener Arne Sandstø at hans egen keeper Erik Holtan bør få sjansen.

- Holtan er den norske keeperen med lavest feilprosent. Han gjør nesten ikke feil, sier Sandstø.

- Hva med Thomas Myhre?

- Det sies at Myhre er god, men jeg har til gode å se ham uten en feil i en landskamp. Det er alltid diskusjon om en scoring eller en feil han har gjort, sier Arne Sandstø.

Arnes lag:

KEEPER: Erik Holtan

FORSVAR: Andrè Bergdølmo, Erik Hoftun, Ronny Johnsen, Jan Frode Nornes

MIDTBANE: Jan Derek Sørensen, Ørjan Berg, Tommy Svindal Larsen, John Arne Riise

ANGREP: Ole Gunnar Solskjær, Bengt Sæternes

Lag ditt eget landslag

<!--BTEK0--> EGEN KEEPER: - Erik Holtan er den norske keeperen med lavest feilprosent. Han gjør nesten ikke feil, sier Arne Sandstø om sin egen keeper. <!-