BONUS: Kombinert-gutta gikk helt til topps i lagkonkurransen i Kuusamo forrige helg. Nå prøver FIS å lokke gutta til å prioritere verdenscupen i tillegg til OL med store pengepremier. Foto: REUTERS/Markku Ulander/Lehtikuva
BONUS: Kombinert-gutta gikk helt til topps i lagkonkurransen i Kuusamo forrige helg. Nå prøver FIS å lokke gutta til å prioritere verdenscupen i tillegg til OL med store pengepremier. Foto: REUTERS/Markku Ulander/LehtikuvaVis mer

Lokker kombigutta med gigantpremie

FIS legger en kvart million i vinnerpotten før OL.

LILLEHAMMER (Dagbladet): Kombinertsporten befinner seg i skyggen av de aller fleste andre skiidrettene, så også når det gjelder status og premiepenger.

Det ønsker det internasjonale skiforbundet FIS å gjøre noe med. For i en OL-sesong kan også verdenscupen til kombigutta komme i skyggen av rennene i Sotsji i februar.

- Vi prøver å bygge opp nordic combined triple i Seefeld i år. OL går sin gang med IOC, mens på FIS' vegne er det her vi setter inn støtet i år. Det betyr at vi kaster inn en bråte med penger til den som kommer først over målstreken i Seefeld, og så får de med seg noen verdenscuppoeng i tillegg, sier FIS-representant Lasse Ottesen på kombinertlandslagets pressekonferanse på Lillehammer i ettermiddag.

En bråte med penger betyr totalt 100 000 Euro i premiepenger, hvorav 30 000 av dem går til vinneren av den tre dager lange konkurransen.

- I tillegg jobber vi med å få noen av våre samarbeidspartnere til å hive inn enda en overraskelse i premiepotten, sier Ottesen.

Og det er ingen tvil om at stuntet kan virke. I hvert fall på kombinertutøverne, som ikke akkurat er vant til å noen hiver penger etter dem.

Derfor velger landslagstrener Kristian Hammer å la de beste norske gutta gå akkurat den trippelen i Seefeld 17. til 29. januar, i tillegg til rennene i Chaux Neuve helgen før.

Resten av rennene står de beste norske gutta over.

- Vi ønsker å ha skikkelig trøkk i troppen til OL, det fikk vi ikke til til VM i fjor, så vi forsøker det på denne måten, sier Hammer.