Lokker spillere med øl

AGF får gratis fest hvis de holder nullen. - Flott, sier Roger Risholt.

(Dagbladet.no:) Supporterne til «norskeklubben» AGF Aarhus går nå originale veier for å inspirere spillerne foran de tre siste kampene før vinterhvilen.

Den danske eliteserieklubben ligger under streken, og er i desperat poengjakt.

Dersom AGF holder nullen i én av de tre siste kampene, får spillerne gratis øl til julebordet av det lokale bryggeriet og gratis inngang på Diskotek Train.

Nordmennene Jonny Hanssen, Christer George og Roger Risholt spiller for klubben. Det samme gjør Helgi Sigrudsson (tidligere Stabæk og Lyn) og Tobias Grahn (tidl. Vålerenga).

- Høres bra ut

Roger Risholt hadde ikke hørt om ølbonusen da Dagbladet.no ringte ham i formiddag.

- Men det høres jo veldig flott ut, sier den tidligere FFK-spilleren.

Han får ikke med seg julebordet, siden han da allerede har reist hjem til Norge.

FÅR IKKE MED SEG FESTEN: Roger Risholt får ikke med seg julebordet, men gleder seg på guttas vegne. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
FÅR IKKE MED SEG FESTEN: Roger Risholt får ikke med seg julebordet, men gleder seg på guttas vegne. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

- Jeg lover å gjøre alt jeg kan for at det skal bli litt øl på gutta. Dette er god inspirasjon for de danske drenge, sier han og ler.

Det er den uavhengige supporterfraksjonen Galehuset som står bak tiltaket.

«Galehuset i har - helt i tråd med AGF Kontraktfodbold AS\' visjoner om prestasjonsbasert lønn til AGFs spillere - utlovet en helt spesiell bonus til de lokale heltene,» skriver de på sin hjemmeside.

Ideen fikk de fra Tyskland. Tidligere i år utlovet et bryggeri gratis øl til alle i byen, dersom Hamburger SV tok poeng fra suverene Bayern München. Det klarte HSV og det endte i en enorm folkefest.

- For det første vil vi vise spillerne at de blir belønnet hvis de kjemper så blodet spruter. Dessuten håper vi at dette kan styrke forholdet mellom spillerne og supporterne, sier Michael Rønne i Galehuset.

- Rykker ikke ned

Sist AGF holdt nullen var 11. september. De får det ikke lett i den første av de tre kampene. Til helga spiller de borte mot serieleder FC København. Etter dette venter Silkeborg hjemme og Horsens borte.

- Det har vært tøft denne sesongen og det er en litt tungt stemning her nå, sier Risholt til Dagbladet.no.

Når spillerne samles igjen over nyttår, vil også den nye treneren være på plass. Ove Pedersen er svært merittert, og Risholt gleder seg til han er på plass.

- Det blir veldig bra. Og så skal det bli godt med skikkelig kvalitetstreninger før vårsesongen starter i mars.

- Beholder dere plassen?

- Ja, jeg er ganske sikker på at vi ikke rykker ned.

Debatt

Hva synes du om supporternes ølbonus til AGF-spillerne?

FÅR ØLBONUS: Tidligere RBK-spiller Christer George.
FÅR ØLBONUS: Tidligere Lyn-spiller Jonny Hanssen.