Lokkes av norsk lag

To norske eliteserieklubber har tatt kontakt med Sigurd Rushfeldt for å få ham hjem. Austria-spissen utelukker ikke en Norges-retur i løpet av vinteren.

WIEN (Dagbladet): - For å si det sånn, så har jeg alltid sagt at jeg ønsker å avslutte karrieren i Norge. Jeg reiser hjem uansett om et og et halvt år. Men hvis ikke Austria Wien vil satse på meg framover, så kan det hende jeg reiser tidligere tilbake. Men, i utgangspunktet blir jeg her ut kontrakten, sier Rushfeldt til Dagbladet.

Synlig

Rushfeldt snakker sånn som alle lojale fotballspillere må snakke. I hele høst har skader og lite tillit hos trenerne satt Rushfeldt utenfor det gode selskap hos de suverene østerrikske serielederne Austria Wien. I helga startet han en kamp for første gang på lenge, i mellomtida har to norske klubber sondert terrenget. Dagbladet vet at én av klubbene er en toppklubb Norge.

- Jeg vil ikke si noe om hvilke klubber det er, men det stemmer at to har forhørt seg om situasjonen. Jeg snakket også litt med Rosenborg i sommer, sier Rushfeldt.

- Dette handler ikke om at jeg mistrives i Austria, men at jeg har kommet i en alder der det er viktig for meg å spille fotball. Drømmen og målet mitt er å komme til EM i 2004. Jeg tror det er lettere å komme med hvis man spiller i Norge. Da blir man mer synlig. Hvis ikke Austria vil satse på meg, så er det lite attraktivt for meg å være i denne ligaen og i dette landet. Da er det bedre å være i Norge. Det handler bare om at jeg vil spille fotball, sier han.

Nok penger

I motsetning til andre fotballspillere er Rushfeldt ikke interessert i å bli i Østerrike for å heve mest mulig av den gunstige lønnspotten som ligger i avtalen hans.

- Nei, jeg har tjent nok penger nå. Jeg har tjent veldig bra de tre- fire åra jeg har vært ute, og trenger ikke mer. Jeg er ingen kapitalist, og er innstilt på å spille for ei normal norsk lønn når jeg kommer tilbake til Eliteserien i Norge.

- Dessuten innrømmer jeg at jeg har scoringsrekorden til Iversen og Belsvik i bakhodet. Jeg har putta rundt 130 mål, og det frister å ta den rekorden, ler Rushfeldt.