Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lokkes av storklubben

Den greske storklubben Panathinaikos skal ha ny trener. I går var Brugges Trond Sollied i Aten for å se på forholdene. Han skal ha likt det han så.

Dagbladet var i går kveld i kontakt med en person som står Panathinaikos meget nær. Han kunne fortelle at Sollied allerede skal ha skrevet under en avtale med den greske klubben. Sollied skal ha spist lunsj med klubbdirektøren før han forlot Aten med kurs for Belgia. I dag er det meningen at Sollied skal informere Brugge om sin kontakt med Panathinaikos.

Trener til helga?

-  Går alt som Panathinaikos håper på, er Trond Sollied klubbens nye trener fra kommende helg, sier den greske kilden til Dagbladet.

Og det kommer neppe til å stå på penger for at Sollied skriver under på en kontrakt med Panathinaikos fram til sommeren 2007. Han vil motta ca. 1,2 millioner euro i grunnlønn i året - nesten 10 millioner norske kroner.

-  Hvis klubben får suksess, kan han plusse på inntekten ytterligere et par millioner kroner, sier vår greske kilde.

I fjor vant Panathinaikos både serien og cupen i Hellas. Nå er klubben i kanonkrise, fordi de ligger sju poeng bak ledende Olympiakos, og ble utslått i cupen av AEK Aten i forrige uke.

Panathinaikos eies av Vardinojannis-familien, en av de rikeste i Hellas. Familien eier 90 prosent av aksjene i klubben, og eier også et større oljeraffineri i Saudi-Arabia.

Nok av penger

-  Pengene er det minste problemet i klubben - dem er det nok av, sier vår greske kilde. -  Men vi trenger ny giv - og det vil en ny trener gi oss.

Trond Sollieds kontrakt med Brugge går ut til sommeren. Den belgiske klubben, som leder serien suverent, skal ifølge vår kilde forlange 400 000 euro for å slippe Sollied fri. Det er en sum grekerne gjerne betaler.

PS! Dagbladet forsøkte å få Trond Sollied i tale i går kveld. Det lyktes ikke. Til vår nettredaksjon sendte han følgende tekstmelding etter spørsmål om han kunne bekrefte eller avkrefte om han hadde vært i kontakt med Panathinaikos: «Jeg er ikke i kontakt!»

TIL ATEN? Trond Sollied kan bli ny trener i Panathinaikos allerede om få dager.