Lokkes til OL-satsing

De aldrende skijentene Hilde Gjermundshaug Pedersen (36), Anita Moen (34), og Elin Nilsen (33) blir viktige brikker på det norske stafettlaget i OL etter at de i går sa fra at de fortsetter ett år til. Satsingen skal finansieres med ekstramidler fra forbundet og Olympiatoppen.

Ekstramidlene må hentes inn for at de tre mødrene skal kunne ha med seg barna på 26-28 samlingsdøgn i OL-sesongen. De betaler også selve oppholdet under OL for familiene til Hilde, Anita og Elin.

I sum dreier det seg trolig om et beløp mellom 100000 og 200000 kroner som i utgangspunktet ikke var budsjettert.

Med et tap i fjor på rundt to millioner på driften av damelaget må det til et ekstra løft for å sikre satsingen til de tre rutinerte skijentene.

Signaleffekt

Dametrener Svein Tore Samdal synes uansett det er fornuftig bruk av penger.

- Ja, fordi vi vil ha med de beste løperne på laget i en OL-sesong. Selvsagt kan man si at det vil gå utover de totale driftsmidlene, men dette blir også delfinansiert gjennom Olympiatoppen. Dessuten håper vi at dette skal gi oss bedre resultater, noe som gir oss større bonuser fra vår nye sponsor, sier Samdal til Dagbladet.

- Betyr mye

Hilde Gjermundshaug Pedersen, mener forbundet signaliserer noe viktig med å satse videre på de tre mødrene på laget.

- Ja, for meg betyr akkurat det mye. Det viser at man kan kombinere toppidrett med det å ha barn, et viktig signal. Langrenn er jobben min, og uten at forholdene hadde blitt lagt til rette rundt familien, hadde jeg ikke hatt muligheten til å satse, sier Hilde til Dagbladet.

SATSER VIDERE: Hilde Gjermundshaug Pedersen (f.v.), Elin Nilsen, Bente Skari og Anita Moen satser alle videre mot Salt Lake City om ni måneder.