Lokkes til OL-satsing

De aldrende skijentene Hilde Gjermundshaug Pedersen (36), Anita Moen (34), og Elin Nilsen (33) blir viktige brikker på det norske stafettlaget i OL etter at de i går sa fra at de fortsetter ett år til. Satsingen skal finansieres med ekstramidler fra forbundet og Olympiatoppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ekstramidlene må hentes inn for at de tre mødrene skal kunne ha med seg barna på 26-28 samlingsdøgn i OL-sesongen. De betaler også selve oppholdet under OL for familiene til Hilde, Anita og Elin.

I sum dreier det seg trolig om et beløp mellom 100000 og 200000 kroner som i utgangspunktet ikke var budsjettert.

Med et tap i fjor på rundt to millioner på driften av damelaget må det til et ekstra løft for å sikre satsingen til de tre rutinerte skijentene.

Signaleffekt

Dametrener Svein Tore Samdal synes uansett det er fornuftig bruk av penger.

- Ja, fordi vi vil ha med de beste løperne på laget i en OL-sesong. Selvsagt kan man si at det vil gå utover de totale driftsmidlene, men dette blir også delfinansiert gjennom Olympiatoppen. Dessuten håper vi at dette skal gi oss bedre resultater, noe som gir oss større bonuser fra vår nye sponsor, sier Samdal til Dagbladet.

- Betyr mye

Hilde Gjermundshaug Pedersen, mener forbundet signaliserer noe viktig med å satse videre på de tre mødrene på laget.

- Ja, for meg betyr akkurat det mye. Det viser at man kan kombinere toppidrett med det å ha barn, et viktig signal. Langrenn er jobben min, og uten at forholdene hadde blitt lagt til rette rundt familien, hadde jeg ikke hatt muligheten til å satse, sier Hilde til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer