Lokket Irak med sponsorinntekter

- Medvirkende årsak til at Drillo ble valgt, innrømmer agenten.

(Dagbladet.no): I forbindelse med forhandlingene rundt å ansette Egil «Drillo» Olsen som landslagstrener, ble Iraks fotballforbund forespeilet at de kunne tjene gode penger på avtalen - også utover det reint sportslige.

Med seg hjem fikk Drillos agent, Gunnar Martin Kjenner, Iraks sponsor- og TV-rettigheter i Europa, en avtale som har gyldighet fram til VM i 2010, skriver Aftenposten.

- Jeg tror nok den dealen var en medvirkende årsak til at Irak tok sjansen på å ansette Drillo, medgir advokaten overfor avisas A-magasin.

- Ifølge fotballpresidenten kan Drillo bringe med seg betydelige økonomiske midler fra norske selskaper. Han ville at jeg skulle love noe tilsvarende. Men jeg er trener, ikke businessmann, kommenterte lagets tidligere trener, brasilianske Jorvan Vieira, overfor TV-kanalen Ishtar.

Så gjenstår det å se hvor attraktive Iraks rettigheter er i Norge og det øvrige Europa.

ATTRAKTIV, MEN: Egil Olsen har en imponerende CV, men i tillegg ble Irak forespeilet muligheten til store inntekter. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN/DAGBLADET
ATTRAKTIV, MEN: Egil Olsen har en imponerende CV, men i tillegg ble Irak forespeilet muligheten til store inntekter. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN/DAGBLADET Vis mer
Lokket Irak med sponsorinntekter