- Lome Kongen og Nurejev November er sterke kort

Øystein Tjomsland laster opp bilen med flere vinnermuligheter til V75 på Forus lørdag.

(Dagbladet.no): Øystein Tjomsland har flere fine sjanser i V75 lørdag. De to største håpene er Lome Kongen som skal ut i Adolf Idsøes Æresløp i V75-1. Den hesten blir klar favoritt i sitt løp.

Den andre er mer spennende. Spillerne bør merke seg navnet Nurejev November. Hvorfor? Det forklarer Øystein Tjomsland.

- Når det gjelder Lome Kongen, står han litt hardt inne i løpet med 20 meter tillegg. Og han møter gode hester på strek denne gangen. Formen hans er fin, men det er ikke enkelt å hente tillegg på Forus. Han er ingen banker fra denne utgangsposisjonen, selv om han utmerket godt kan stikke av med seieren, røper Øystein Tjomsland til Dagbladet.no.

- Nurejev November skuffet kanskje litt sist og trøblet med travet ved den anledningen. Han er behandlet i et kne etterpå og har trent veldig fint. Fungerer han som han skal, ender han blant de tre første i mål, forteller Tjomsland til Dagbladet.no.

Før norgesdebuten på Sørlandet Travpark, som endte med to dundrende galopper, karakteriserte Tjomsland femte valget i spillet i dag som en ordentlig blåser. Han sa også, at grunnen til at hesten i det hele tatt kunne importeres til Norge, var fordi hesten var skadet på det tidspunktet.

- Hva med dine øvrige oppsitt?

- Thai Tabler som kommer ut i V5-2 er en fin kapasitetshest. Han har opptrådt noe valpete, og galoppert umotivert noen ganger. Det kan bli langt frem fra baksporet, men han har en riktig fin speed å by på til slutt. Jeg tror på en bra plassering, og han bør strekes på noen hester.

- Gam Galant i V75-4 har vært veldig flink for meg. Han feilet i en trang situasjon i Drammen sist. Han flyr fort om han holder seg til travet, og skal regnes med i spillet.

FAVORITT: Lome Kongen blir klart mest markert i V75-1. Men kusk Øystein Tjomsland har flere interessante hesteri dag. Foto: HESTEGUIDEN.COM
FAVORITT: Lome Kongen blir klart mest markert i V75-1. Men kusk Øystein Tjomsland har flere interessante hesteri dag. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Hva med sjansene til toppstammede Spikbrita i V75-5?

- Hun har prestert jevne, fine løp. Med riktig løpsopplegg har hun en hvass speed. Jeg synes hun er en outsider som skal strekes på fire-fem hester.

- Really Good støter på Partner Ås i V75-3?

- Really Good er en jevn og flink hest. Han er enormt startrask og kan sikre seg en fin posisjon. Jeg synes han er aktuell for en plass på trippelen, men tror det blir for hardt å vinne.

- I Jærløpet starter du med Muito Bonita?

- Hun møter for gode hester, uttaler Øystein Tjomsland til Dagbladet.no.

BØR FØLGES NØYE: Øystein Tjomsland.