FÅR STØTTE: London Marathon vil donere bort penger til ofrene etter Boston-bombene. Deltakerne under London Marathon blir oppfordret til å løpe med svarte bånd på trøyene. Foto: NTB Scanpix
FÅR STØTTE: London Marathon vil donere bort penger til ofrene etter Boston-bombene. Deltakerne under London Marathon blir oppfordret til å løpe med svarte bånd på trøyene. Foto: NTB ScanpixVis mer

London Marathon donerer penger til Boston-ofre

Vil donere 2 pund for hver deltaker som fullfører, til ofrene etter Boston-bombene.

Tre personer ble drept og minst 176 skadd i de to eksplosjonene like ved målstreken under Boston Marathon mandag. Det er blitt opprettet et fond for å hjelpe dem som ble rammet av bombene.

Det er ventet at rundt 35.000 mennesker vil fullføre London Marathon. Dermed håper arrangøren på å kunne gi ofrene over 600.000 kroner (70.000 pund).

- Alle som har tilknytning til London Marathon ble sjokkert av de forferdelige hendelsene i Boston, og vi ønsker å vise vår støtte til ofrenes familier og våre venner i løpemiljøet der borte, sier løpssjef Hugh Brasher.

Ofrene vil bli minnet med 30 sekunders stillhet før start, og deltakerne er også blitt oppfordret til å bære svarte bånd på trøyene sine.

Lederen for Boston Marathon, Tom Grilk, er glad for støtten.

- Det var Boston by som ble angrepet denne uken, og vi er dypt takknemlige for at innbyggerne i Boston får så mye støtte på forskjellige måter. Vi vil huske hva deltakerne i London og arrangøren av London Marathon gjør søndag. På vegne av alle: Takk skal dere ha, sier han.

(NTB)