London-OL koster 103 milliarder

Blir stadig dyrere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kostnadene til OL i London i 2012 ligger per i dag på 103,3 milliarder kroner, og bare på de siste to årene er OL-stadion blitt 2,4 milliarder kroner dyrere enn beregnet.

Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) vedtok å gi London sommerlekene i 2012 for to år siden. Bare på disse to årene er utgiftene til OL-stadion økt med 77 prosent. Nå sier kalkylene at omkostningene forbundet med den store, nye stadion, der friidretten skal gå sammen med åpnings- og avslutningsseremoniene, blir på 5,5 milliarder norske kroner.

Allerede i mars doblet regjeringen i Storbritannia budsjettet for forberedelsene og byggingen av arenaene som er nødvendige for OL i 2012 til 103,3 milliarder kroner (9,3 milliarder pund). Det ble gjort for å ta høyde for ytterligere omkostningsøkninger de årene som gjenstår til OL-åpningen finner sted i London.

- Omkostningene har steget til det dobbelte i forhold til det vi opererte med i søknadspapirene. De tallene vi opererer med nå, og de vi opererte med i søknaden kan ikke sammenlignes. Nå er både inflasjon og skatter tatt med i regnestykket i tillegg til en del andre ting, sier John Armitt som er formann i Olympic Delivery Authority i London.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer