Londonlag til Premier League

West Ham og Crystal Palace møtes i playoff-finalen 29. mai.

(Dagbladet.no): Det blir garantert enda flere londonderbyer i Premier League neste sesong. Det ble klart i går, da West Ham slo Ipswich 2-0 i den andre semifinalen i playoffen og vant 2-1 totalt.

Lagene fra 3. til 6. plass i engelsk førstedivisjon møtes som kjent i et sluttspill om retten til den tredje og siste plassen i Premier League.

Mandag sikret Crystal Palace seg den ene finaleplassen etter å ha slått ut Thomas Myhres Sunderland i straffesparkkonkurranse. I går ble West Ham klare etter 2-0 over Ipswich (2-1 sammenlagt).

Klubbene i førstedivisjon spiller om mer enn ære. Deltakelse i Premier League sikrer en minsteinntekt på 180 millioner kroner i tv- og sponsorpenger.

For West Hams del er det et være eller ikke være for spillerne etter nedrykket i fjor. Rykker de ikke opp i år, er manager Alan Pardew nødt til å si opp flere av stjernespillerne sine for å kutte kostnadene.

På den andre siden av byen har Crystal Palace en gylden mulighet til å rykke opp igjen. Palace har ikke vært i den øverste divisjonen siden sesongen 97-98. Eks-Vålerengaspiller Aki Riihilahti er blant spillerne som kan ende sesongen med opprykk.

Norwich og West Bromwich Albion er allerede klare for Premier League neste sesong. Wolverhampton, Leicester, og Leeds rykket ned fra den øverste ligaen.

DOWIE JUBLER: Palace-manager Iain Dowie, bokstavelig talt en tannløs hardhaus i sin aktive karriere, jubler hemningsløst etter at Crystal Palace sikret seg finalebillett til playoff-kampene i engelsk førstedivisjon.